Gotovo mesec dana nas deli od izlaska nadograđene verzije najboljeg RPG naslova za 2020. godinu. Square Enix je rešio da igrače baci na slatke muke i objavio troipominutni trejler za Final Fantasy VII Remake Intergrade. Video je sačinjen iz dve celine. U prvoj su prikazani Cloud i njegova družina u borbi protiv raznih bossova uključujući i Rufusa, a takođe prikazuje i  borbu protiv Weissa, novog bossa.

U drugom delu glavnu ulogu imaju Yuffie i Sonon koji imaju svoju samostalnu priču u ovom dodatku. U ovoj sekciji je prikazano mnogo novina kao što su borba protiv Scarlet u velikoj robotskoj jedinici i povratak Ramuha kao summon. Ono što je najviše iznenadilo jeste povratak Weissa i Nero the Sable koji su svoju ulogu već imali u neslavnom Dirge of Cerberus koji se pojavio još u vreme PlayStationa 2.

Ono što je zanimljivo i što će verovatno razbesneti gomilu igrača koji PC koriste kao glavnu platformu za zabavu jeste prikaz na grafikonu na kraju trejlera koji otkriva da će ovaj hit ostati ekskluziva na PlayStation konzolama barem još šest meseci, tako da PC i Xbox verziju ne treba očekivati do kraja godine.