Final Fantasy VII Remake je 2019. godine započeo novu eru ove popularne franšize japanskog giganta Square Enix-a. Oberučke prihvativši istoriju ovih igara ali i spremni da igračima ponude nešto potpuno novo, tim iza ove veoma uspešne akcione JRPG igre je odmah bio najavio da će im biti potrebno više od jedne igre da ponovo realizuju napad Sephiroth-a na svet Gaje. Posle velike avanture smeštene u sumornom gradu Midgard, Cloud Strife i njegova družina su tek zakoračili u veliki svet koji ih čeka, a kojeg ćemo mi moći da istražimo u punokrvnom nastavku Final Fantasy VII Rebirth!

Ova igra će opet igračima ponuditi svet koji je istovremeno i poznat i promenjen, sa pričom koju već sada kreatori igre Tetsuya Nomura i Yoshinori Kitase opisuju da će biti podignuta na još veći nivo. Po njihovim rečima, ova igra će pratiti formu mnogih popularnih “nastavaka” holivudskih filmova, što znači da nam skoro sigurno sledi takozvani “dark middle chapter” gde će naši junaci proći kroz sito i rešeto, i jedva uspeti da prežive izazove koje će im dati moćni Sephiroth koji je još u prošloj igri pokazao igračima da je itekako spreman na sve rizike da bi promenio svoju sudbinu.

Final Fantasy VII Rebirth će stići u prodaju sledeće zime (između decembra 2023. godine i kraja marta 2024. godine) samo na PlayStation 5 konzoli! A sada znamo i da će ceo rimejk projekat izaći u tri igre! Kako je krenulo, treću igru verovatno možemo očekivati na samom kraju PS5 generacije.

Naš opis prvog dela ovog velikog rimejk projekta možete pročitati ovde – Prvi Utisci (pogodna za igrače koji ne žele spojlere) i Finalna Recenzija!