Ubisoft je danas oficijelno predstavio peti deo open world FPS franšize Far Cry, koja ovaj put neće biti smeštena u egzotičnim lokacijama širom sveta (tropsko ostrvo, afrika ili himalaji) već će radnja biti smeštena u idiličnu US državu Montanu u kojoj se aktivirao veoma opasni religiozni kult kojeg vodi harizmatični sveštenik Joseph Seed. Igrači će stati u čizme novog policajca koji stiže u Hope County, ne znajući da ga tamo čeka kult koji je sprema da nasilno “spasi duše” svih na koje naiđu da bi ih pripremili za nadolazeću apokalipsu.

Pored veoma impresivnog vizuelnog dizajna koji po mnogome tome podseća na moderne GTA igre (čemu doprinosi činjenica da se Far Cry najzad prebacio u moderno Američko okruženje), igra će u sebi imati i dosta noviteta kao što su potpuna podrška za kooperativno igranje kroz celu kampanju, pravljenje vojske “pokreta otpora”, in-game editor misija, kao i mogućnost dizajniranja izgleda i pola glavnog junaka igre.

Far Cry 5 stiže u prodaju 27. februara 2018. godine na PC, PS4 i Xbox One sistemima, a više detalja o igri ćemo sigurno saznati na predstojećem E3 2017 sajmu.