U finansijskom razgovoru sa svojim deoničarima, uprava Electronic Arts-a je potvrdila da će u sledećih godinu dana (sve do 1. aprila 2021. godine) u prodaju pustiti čak 14 video igara.

Ovako veliki broj se očekuje jer će EA po prvi put početi da izdaje igre za Nintendo Switch konzolu. Do sada su bili fokusirani samo na starije konzole i nisu hteli da podrže ovu mini konzolu za koje se moraju praviti ili nove igre ili žestoko optimizovati ranije napravljene naslove. Takođe, mnogi igrači i dalje željno čekaju da Electronics Arts krene u posao pravljenja remastera i HD rimejskova svojih ranijih hitova. Jedna od njihovih najzapostavljevnijih franšiza je svakako originalna Mass Effect triologija koji bi mnogi ponovo odigrali da u prodaji postoji njihova nova uglancana verzija (ovde ni trenutne PC verzije ne pomažu jer na primer i dan danas nemaju ni ugrađenu podršku za gamepadove).

Jedna od igrara koja se NEĆE pojaviti u prodaji u sledećoj godini je novi Battlefield, kojeg su potvrdili tek za kraj 2021. godine kada će developeri iz DICE-a moći da iskoriste mnogo veći potencijal novih PlayStation 5 i Xbox Series X konzola koje će za pola godine stići u radnje.