Jedan od najvećih izdavača video igara, Electronic Arts, je prošle godine uspeo da nas zamalo uspava na svojoj E3 konferenciji.

Ove godine su uspeli da budu zanimljiviji, sa tokom najava koji nije imao baš dugačke periode koji bi vas naterali da otvorite novi tab u browseru. Nažalost, iako su sve prikazane igre bile kvalitetne i sigurno će se dobro prodati, jako mali broj naslova je uspeo da nas iznenadi. Pored samih igara, jedna od centralnih tema šou-a je bio i pogled na eSport takmičenja koja je prošle godine EA obećao da će napraviti. To se i ostvarilo, i po svim utiscima javnosti sportski FIFA i Madden turniri su ostvarili zapaženi uspeh, koji je obezbedio da se ova takmičenja nastave.

Battlefield 1 – EA je veoma zadovoljan sa uspehom koji je Battlefield 1 napravio, a u narednim mesecima planiraju da igrače zabave sa novim DLC dodacima. Najveći od njih će biti ekspanzija “In the name of the Tzar“, koja će sa svojih šest novih mapa biti fokusirana na zamrznuti Ruski front u tom velikom ratu.

Need for Speed Payback – Prvi gameplay snimak nove NFS igre je za divno čudo uspeo da nas zainteresuje. Umesto kampanje koja će biti fokusirana na FMV sekvence, igra je više posvećena samim automobilima i akciji na brzim autoputevima.

Madden 2018 – Ovogodišnja najbolja igra američkog fudbala će najzad sustići ostale EA sportske igre, tako što će dobiti veliki singleplayer mod, u kojem ćemo moći otpratiti početak karijere mladog sportiste iz Teksasa i njegov dolazak u NFL. Ova kampanja će nositi ime “Longshot“.

FIFA 2018 – Posle velikog uspeha sa singleplayer kampanjom “The Journey“, ovogodišnja FIFA nam donosi nastavak sa imenom “The Journey: Hunter Returns“. Sama igra je naravno opet dobila unapređeni sistem animacije igrača, emulaciju stila igre najpopularnijih fudbalera, kao i pojačane detalje izgleda publike na stadijumima.

NBA Live 2018 – NBA Live franšiza se i dalje muči pored prejake konkurencije, ali ovogodišnja igra cilja da igračima ponudi naslov koji pokriva više igračkih disciplina. U novom modu zvanom “The One”, igrači će moći napraviti svog savršenog košarkaša koji će morati da se probije ne samo u NBA ligi, već i u uličnim mečevima sa raznim legendama ovog sporta.

A Way Out – Inicijativa EA Originals, sa kojom EA želi da omoguči pravljenje ambicioznih indie igara, je ove godine uspela da isporuči zaista impresivan rezultat. A Way Out je kooperativna igra (ne može se igrati solo!) od tima koji je napravio fenomenalni Brothers: A Tale of two Sons. Ona prati dva zatvorenika, koji moraju da se udruže da bi pobegli iz zatvora i rešili svoje probleme koji ih čekaju na slobodi (porodica, osveta i slično).

Anthem – Bioware se ove godine i nije baš proslavio sa svojom Mass Effect Andromeda igrom, ali na tom projektu je radio novi Bioware tim koji do sada nije izdao nijednu igru u prodaju. Dok je svih ovih godina Andromeda bila u produkciji, primarni Bioware tim iz Edmontona u Kanadi je vredno radio na novoj akcionoj RPG igri Anthem. Iako za sada nemamo puno detalja o ovom naslovu (biće opet prikazan noćas na Microsoftovoj E3 konferenciji), za sada znamo da će biti Bioware-ov odgovor na popularni Destiny.

Star Wars Battlefront II – Poslednjih pola sata Electronic Arts E3 2017 konferencije je bilo posvećeno njihovoj udarnoj prazničnoj igri. Battlefront II sa sobom donosi ogromna poboljšanja, među kojima izdvajamo drastično povećanje multiplayer modova kao i singleplayer kampanju, koja će opisati događaje između filmova Return of the Jedi i The Force Awakens. Većinu prezentacije ove igre je zauzeo prikaz celog 20 vs 20 multiplayer meča, u kome smo mogli videti kako izgledaju nova grafika i novi heroji (Darth Maul i Ray).

Electronic Arts je uspeo da napravi bolji šou nego prošle godine, ali i dalje imaju puno prostora za poboljšanja.

 

E3 2017 je tek počeo, i u narednim satima i danima na stranicama EmuGlx-a ćete moći pročitati izveštaje sa velikih pres konferencija i najbitnije vesti iz industrije video igara. Ako ste zainteresovani, možete nam se i pridružiti na tekst chat-u koji će biti aktivan tokom svih velikih konferencija.