Jedanaesti deo popularne J-RPG franšize Dragon Quest je prošle nedelje najzad stigao u prodaju na sva četiri Japanska ostrva! Ovaj naslov je odmah je uspeo da okupi čak više od dva miliona fanova koji su stripljivo čekali u redovima ispred radnji da bi se dokopali svoje kopije (kao i specijalnih verzija konzola – jedinstveni PS4 i 3DS XL ukrašen metalnim Slime čudovištem). Dragon Quest XI se mogao kupiti za dve konzole – nextxgen verzija (napravljena u UE4 engine-u) za PlayStatino 4, i  old-school 3DS verzija koja u sebi ima veoma dopadljivu 2D grafiku.

Sudeći po prvim izvešajima prodaje, u radnjama se 3DS verzija prodala malo bolje od PS4 verzije, ali i dalje se očekuje da je prodaja nextgen verzije bila bolja jer PS4 ima popularniju online radnju u kojoj je Dragon Quest XI takođe bio ponuđen.

Dragon Quest XI će stići na zapadno tržište tek tokom 2018. godine a Square Enix je potvrdio da oni takođe trenutno rade i na Nintendo Switch verziji igre, ali nije poznato da li će to biti port PS4 ili 3DS igre.