Marcus Lehto, dizajner koji je nacrtao legendarni oblik oklopa Master Chief-a i vojnog vozila Warthog u poznatoj franšizi Halo je oko sebe oformio novi tim sa kojim cilja da redefiniše dinamiku igranja FPS igara. Iako što sada imamo samo teaser trejler, dosta informacija o igri je već izašlo u javnost.

Disintegration će biti moderna FPS igra sa punom singleplayer kampanjom i inovativnim gameplayom koji promoviše brzo kretanje preko terena.

Igra je smeštena u post-apokaliptičnoj budućnosti gde je opasan virus naterao naučnike da nađu spas za čovečanstvo u prebacivanju naših svesti unutar lebdećih robotskih platformi. Posle određenog vremena, redovni ljudi su pokrenuli građanski rat protiv ovih kiborga, što je dovelo do još većeg uništenja sveta. Igrači u ovoj igri preuzimaju kontrolu nad jednim od ovih kiborga koji su se pobunili protiv svojih cyber saboraca, i sada se bore zajedno sa ljudima za spas sveta.

Igra će promovisati različite klase letilica, potpuno će se posvetiti da emulira legendarnih “30 sekundi zabave” koje je Bungie integrisao u svoje Halo i Destiny igre, i igračima ponude taktički gameplay u kojem usamljeni junak neće lako moći da porazi protivnike, već će morati da iskoristi svu pomoć saboraca koje ima oko sebe.

Puna premijera igre Disintegration će biti održana na predstojećem Gamescom 2019 sajmu video igara.