Stari studio Vicarious Visions je nedavno postao deo Blizzard Entertainment-a, i posle dva velika remastera (Crash Bandicoot N. Sane Trilogy i Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2) su već ove godine spremni da završe uglancavanje još kultnog hita Diablo II!

Ova nova verzija predstavlja potpuni remaster starog akcionog hack&slash naslova it 2000 godine, podsećajući nas najviše na nedavni StarCraft Remastered i Command & Conquer Remastered Collection. Originalna 2D igra je i dalje prisutna sa svojim netaknutim balansom borbe i nabavke opreme, a novi opcioni 3D rendering engine je tu da predstavi igru u najboljem svetlu, sa podrškom za moderne OS-ove, 4K rendering, ultrawide monitore, i naravno punu podršku za gamepada i online igranje preko BattleNet-a. Kao poseban bonus, snimljene pozicije će moći da se pristupe sa bilo koje podržane platforme!

Diablo II: Resurrected će stići u prodaju tokom ove godine na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i Nintendo Switch platformama. Pre premijere će biti održan alfa test, za koji se igrači mogu prijaviti ovde.