Jedna od najboljih FPS igara ikada napravljenih, neće još dugo ostati ekskluziva kućnih konzola! Izdat krajem 2013. godine, Destiny je brzo oko sebe okupio milione igrača koji su uživali u nesvakidašnjem gameplay-u i odličnom coop okruženju. Nažalost, u žurbi da se Destiny što pre izbaci u prodaju, studio Bungie je napravio nekoliko ključnih grešaka koje su ograničile uspeh igre. Priča je bila više posvećenja dizanju atmosfere, nego prikazivanju smislenih događaja i likova za koje bi se igrači vezali, nedostatak misija i zona za igranje je učinio igru dosadnom mnogima koji su očekivali da će duže držati pažnju. Nepotvrđeni izveštaji govore da je Bungie imao velikih problema sa razvojem izdanja čiji je editor nivoa bio veoma nezgodan za rad (par sati učitavanja nivoa, cela noć rada na kompajliranju promena u editoru). Iako su ekspanzije The Taken King i Rise of Iron (čiji opis ćete uskoro moći pročitati na stranicama EmuGlx-a!) donekle rešile probleme sa pričom i količinom novih misija, čak i fanovi koji zaista vole Destiny su, izgleda, sada spremni za nešto novo.

Sudeći po izveštajima koji su se pojavili na internetu, studio Bungie i njihov izdavač Activision se spremaju da drastično pretumbaju sastav i izgled nastavka Destiny-a, napravivši ga od samog temelja za nextgen hardver (original je podržavao i stare konzole) i PC platformu. Priča igre će se premestiti sa odbrane Zemlje i njenih okolnih planeta, na ogromnu ofanzivu čovečanstva na Saturn, gde će misije dobiti zanimljivije forme, a lokacije za istraživanje će biti drastično veće, dinamičnije i pune akcije. Direktor Destiny 2 igre će biti Luke Smith, čovek odgovoran za novine koje su dodate u popularnim TTK i RoI ekspanzijama.

Prisustvo novog engine-a igre će verovatno učiniti stare zone nedostupnim, ali kao veliki bonus, igrači više neće biti primorani da  troše dragocene minute učitavajući i posećujući non-stop community zone da bi radili matchmaking, prodaju/kupovinu opreme i menadžment aktivnih misija i dnevnih mini-zadataka.

Destiny 2 će najverovatnije biti pušten u prodaju krajem 2017. godine.