Destiny je pre tri godine svetskoj javnosti predstavio najnoviji pokušaj kompanije Bungie da igračima ponudi ogroman naučno-fanstastični svet prepun odlične akcije i loot-a kojem bi se redovno vraćali. To su definitivno i uspeli da urade, ali nažalost, sva ta fenomenalna akcija i vizuelno spektakularna okruženja bila su donekle protraćena lošim početnim stilom naracije koja je igra koristila. Dok su prve dve velike ekspanzije The Taken King i Rise of Iron uspele da nadoknade pojedine narativne nedostatke (i još više poboljšaju odličan gameplay i lagane RPG sisteme napredovanja i promene načina igranja), mnogi igrači su odavno počeli da čekaju nastavak u kom bi došlo do promene opšte forme igre.

Upravo je to ono što će Destiny 2 doneti sa sobom. Developeri iz Bungie-a su svesni da sa nastavkom moraju isporučiti bolju centralnu priču, veća prostranstva za istraživanje, mnogo više razloga zbog kojih bi se istraživale te veće zone igranja, kao i poboljšanja u ponekim sistemima gameplay-a. Akciju ne moraju da menjaju, jer je ona maltene savršena. Stari igrači će moći preneti svoje likove u nastavak, ali bez ikakve opreme i naoružanja.

 

Destiny 2 pomera priču unapred, terajuči igrače da se okupe protiv nove pretnje koja je uspela da uništi poslednji grad čovečanstva, i da pokušaju u orbitama Saturna i Jupitera pronaći davno izgubljena oružja odveć palog carstva Zemlje. Kao jedan od retkih predstavnika space-opera žanra, Destiny 2 ima jedinstvenu priliku da ove godine igračima ponudi bolju SF priču od svoje ovogodišnje konkurencije u tom žanru (Mass Effect: Andromeda).

Bilo da volite da igrate sami ili u društvu, bilo da ste igrali prvu igru ili ne, Destiny 2 predstavlja online-fokusirani shooter koji ne biste smeli da ignorišete. PC igrači pogotovo imaju razloga za slavlje pošto će ova franšiza stići i na njihovu platformu istog dana kada i konzolne verzije!

Više detalja o Destiny 2 igri će biti objavljeno sredinom maja kada će Bungie oficijelno predstaviti i prvi pogled na gameplay same igre.  U međuvremenu, fanovi Destiny: Rise of Iron igre mogu uživati u poslednjem besplatnom DLC paketu “Age of Triumph” koji u osnovnu igru dodaje širok spektar novog contenta (oružje, oprema, misije, protivnici, specijalni event-ovi i mnogo toga drugog).