Krajem 2019. godine, igrači Destiny 2 u ekspanziji Shadowkeep doživeli početak sage of sili Darkness koja je počela da preti preživelom čovečvastvu, a par godina kasnije u upravo najavljenoj ekspanziji Lightfall će najzad iskusiti kraj ove dugoročne priče. Developeri iz Bungie-a tu tokom predstavljanja ove kampanje opisali nova okruženja koje će igrači moći da istražuju (skriveni grad u oblacima palenete Neptun), novu supermoć Strand koja će moći da se koristi ne samo za bitke i već i kretanje po urbanim okruženjima i arenama, kao i novu protivničku frakciju koju predvodi misteriozni negativac Messenger. Od tehničkih poboljšanja igre, Destiny 2 će sledeće godine najzad dobiti LFG servis (“Looking for Group” matchmaking za pronalaženje raid saboraca) kao i Loadout sistem za lagano promenu vrsta armora, oružhja, i razoraznih dodataka koji se mogu okačiti na opremu!

 

Ali pre nego što ova ekspanzija stigne,  igrači će imati sa čime da se zabave u međuvremenu. Nova (osamnaesta) sezona premium contenta će biti fokusirana na gusarske misije po solarnom sistemu, a od danas pa do sledećeg utorka svi F2P igrači Destiny 2 igre će moći besplatno da odigraju sve njene ekspanzije (uključujući zadnja dva izdanja Beyond Light i The Witch Queen).  Igra danas takođe stiže na Epic Games Store gde će igrači besplatno moći da pokupe 30th Anniversary content pack sa ekskluzivnim setom armora i oružja.

Destiny 2: Lightfall stiže na PC, sve konzole i par cloud streaming servisa 28. februara 2023. godine, a kao poseban bonus, developeri iz Bungie-a su potvrdili da su optimizovali svoj engine tako da više neće uklanjati starije ekspanzije kada igra bude proširivana sa novim nastavcima.