Posle prekida saradnje Bungie-a i Activision-a, velika “living world” FPS igra Destiny 2 se uveliko sprema za ponovni launch na PC platformi kada će ovog septembra preći sa svog dosadašnjeg doma Battle.net klijenta na popularni Steam. Kada se to desi, Steam verzija igre pod imenom Destiny 2: New Light će sa sobom potpuno besplatno ponuditi svim igračima celu osnovnu igru i Year 1 content DLC-ove. Sve dodatne ekspanzije će morati da se dokupe (ali na svu sreću, Forsaken ekspanzija će biti besplatno data svim onima koji su je kupili na Battle.net-u).

Današnje gašenje servera koje je planirano da traje čak 12 sati će biti prvo u nizu koje će sa sobom doneti tehnička rešenja za sinhronizaciju savegame fajlova sa svih trenutno podržanih platformi igre. Što znači, kada igra stigne na Steam, PC igrači će moći da importuju svoj savegame napravljen na Battle.net, PS4 i Xbox One platformama, i nastave gde su stali bez gubljenja sve svoje teško sakupljene opreme. Kada ovog novembra Google Stadija verzija igre krene sa radom, i ti igrači će moći da iskoristite ovaj isti Cross Save servis.

Cross Save podrška je samo početak velikih planova za redizajn serverskog rada Destiny 2 igre. Developeri iz Bungie-a su najavili da će posle kraja ove godine prebaciti svoj fokus na dodatna proširenja usloga, među kojima će se najverovatnije naći i puna cross-play podrška koja će ujediniti igrače sa svih D2 platformi u jedinstveno online okruženje.

Destiny 2: New Light besplatno stiže na Steam 17. septembra, a istog dana će u prodaju po ceni od 35€ na svim platformama stići i njena najnovija velika ekspanzija Shadowkeep.