Pogledajte trejler za “Destiny 2: Forsaken ” pravo sa E3 iz Los Anđelesa koji, kako izgleda, najavljuje ozbiljnu apokalipsu u “Destiny” svetu.

Kako Bungie navodi, na divljem zapadu nema zakona, i svako sprovodi svoju verziju pravde. Takođe ono što Forsaken ekspanzija donosi je veliki broj promena po pitanju oružja. Kinetic slot sada može sadržati i pumparice (shotguns).

Novi multiplayer mod se naziva Gambit i to zapravo predstavlja takmičarski PvE mod u kojem se igrači bore protiv botova. Dreaming city će se zvati novi raid koji donosi ova ekspanzija, a sadržaće više boss okršaja u poređenju sa prethodnim raid instancama. Od dodatnih aktivnosti tu je ogromna mapa  poput Dreadnaught sa mnogim zagonetkama i tajnama.

Sva svoja postignuća (Achievements) igrači će moći da prate putem funkcije Triumphs. Forsaken donosi i Collections koji predstavlja način na koji igrač može da prati predmete (funkcije i oružja) koje dobija dok igra. Bungie je takođe spremio i novi mod system koji igračima omogućava da postepeno unapređuju svoja oružja, a igrači će u svom arsenalu imati i potpuno novo oružje koje podseća na luk i strelu. Od novih super sposobnosti (Super abilities) izdvajaju se: Fire knives, Giant hammer. A zanimljivo je to da Void Warlock dobija novu sposobnost teleportacije.