Ogromni Middle-earth: Shadow of War i u svojoj bazičnoj verziji igračima nudi mnogo sati zabave, ali ako ste primarno zainteresovani za centralnu priču igre, sigurno će vas obradovati vest da već danas možete da se vratite u Mordor i iskusite besplatnu ekspanziju koja je centrirana na kapetana Baranor-a, jednog od retkih preživelih vojnika Minas Ithil-a. Po prvi put u ovoj gaming  franšizi, igrači če dobiti mogućnost ne da prave svoju vojsku od orkova, već od ljudi i patuljaka koji sa sobom donose totalno nove borbene sposobnosti i opremu koja će biti potrebna za bitke u pustinji Lithlad. Naravno pored centralne kampanje, ova ekspanzija u sebi ima i dodatne sporedne misije, koje su dodatno otežane činjenicom da nemate pristup prstenu moći koji je učinio dve originalne igre tako unikatnim.

Pored same kampanje, Shadow of War je danas dobio i nekoliko dodatnih poboljšanja – novu težinu igranja (“Brutal difficulty”), poboljšanje Nemesis sistema, bolji Photo mod, novi skinovi za igrača, online poboljšanja, itd. Jedna od najbitnijih izmena je i totalna promena interne ekonomije igre – iz nje će biti uklonjen svaki način “kupovine” resurasa, čime se igra najzad premešta iz “pay 2 win” voda u tradicionalnu igru gde sve što hoćete da imate morate pošteno da zaradite.

Desolation of Mordor Story Expansion je stigao na PC, PS4 i Xbox One verzije igre Middle-earth: Shadow of War već danas.