Square Enix je upravo proslavio 25. godina od premijere njihove poznate JRPG igre Final Fantasy VII sa najavom nekoliko naslova koje će zabaviti fanove ove igre koja se odavno transformisala u pravu franšizu prepunu sporednih igara, filmova i drugih projekata. Jedna od najpopularnijih takvih igara je bio Crisis Core: Final Fantasy VII koji je 2007. godine igračima dao šansu da odigraju punokrvni prequel smešten tik pre događaja opisanih u FF7 na PS1 konzoli.

Posle više od petnaest godina eksluzivnosti ove popularne akcione JRPG igre na PlayStation Portable konzoli, Crisis Core će se ove zime vratiti do igrača u skoro punokrvnom rimejku na PC-u i svim kućnim konzolama (uključujući i Nintendo Switch)! Nova verzija igre će nositi podnaslov Reunion i sa sobom će doneti ne samo dramatično poboljšanu audio/vizuelnu prezentaciju, već i drastične promene gameplay-a: borbene akcije su sada podeljene na glavnim dugmadima gamepada (napad, blok, dodge, magic, itemi), dodat je novi combo sistem, uklonjen je input delay posle velikih poteza (koji su činili akciju originalne igre dosta tromom), a “Digital Mind Wave” slot sistem za dodelu bonusa je optimizovan za zabavniji gameplay.

Scenario igre je (nažalost) ostao totalno netaknut, tako da čak i novi snimci voiceover glumaca neće puno pomoći da se radnja ove igre uzdigne dosta iznad originala gde je samo dobro realizovan junak igre Zack bio razlog da se isprati priča ovog bitnog prequel-a.

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion stiže u prodaju ove zime (znači od decembra do marta sledeće godine) na PC, Nintendo Switch i svim kućnim PlayStation i Xbox konzolama.