Jedan od osnivača studija CD PROJEKT Marcin Iwinski je izdao javno izvinjenje zbog loše premijere njihove velike open world igre Cyberpunk 2077. Prihvatajući svu krivicu na leđa vođstva tima, on je objasnio da je igra bila primarno pravljena da radi i izgleda odlično na PC-u, i da je plan bio da se igra onda optimizuje da radi dobro na starim konzolama. Sudeći po njegovim rečima, mislili su da će uspeti da optimizuju igru na vreme ali to se nije desilo, a rezultat je bila veoma loša verzija igre na starim Xbox One i PlayStation 4 konzolama.

Za oko desetak dana će u rad biti puštena prva velika softverska zakrpa koja cilja da popravi performanse na konzolama, a još jedan značajni patch će biti izdat tokom februara. Plan za izdavanje besplatnih DLC-ova je odložen dok se rad same igre ne stabilizuje, a ranije najavljeni port igre na nextgen konzole će izaći u drugoj polovini godine. CD Projekt će nastaviti da radi na poboljšavanju igre sve dok svi vlasnici Cyberpunk 2077 igre ne budu u mogućnosti da uživaju u njoj, na ma kojoj platformi igrali.

Pored ove igre, ovaj tim iz Poljske ima mnoge planove za druge projekte (među prvima će biti online mod za Cyberpunk 2077), ali o njima će pričati nekom drugom prilikom.


EmuGlx recenziju Cyberpunk 2077 možete pročitati ovde, tu je i Lični Ugao gostujućeg autora iz Poljske koji je izneo svoje viđenje situacije, a na EmuGlx YouTube kanalu imali smo i podcast epizodu posvećenu izlasku igre, kao i gameplay sa komentarima