Blizzard Entertainment je potvrdio da će im trebati mnogo više vremena da privedu kraju razvoj dugo čekanih naslova Diablo 4 i Overwatch 2.

Iako su svesni da će ova vest razočarati mnoge igrače, pogotovo posle nedavnih vesti o problematičnim uslovima rada unutar Blizzard-a i ostatka Activision-a i naizgled nezadovoljavajućim potezima vođstva izdavača da reše ove probleme, Blizzard je odlučio da nemaju dovoljno vremena da završe razvoj ovih veoma velikih projekata. A sudeći po izveštaju kojeg su ponudili svojim deoničarima, ove dve igre bi čak mogle izaći tokom 2023. godine.

I Overwatch 2 i Diablo 4 su imali burnu istoriju razvoja, sa dolaskom i odlaskom nekoliko režisera i ključnih developera, drastičnim smanjenjem ljudstva u glavnom Blizzard Entertainment studiju, kao i sa spajanjem studija Vicarious Visions sa Blizzardom radi ispomoći na mnogim projektima.

Diablo fanovi su pre par nedelja dobili šansu da zaigraju impresivni Diablo II Ressurected remaster koji je dobro odao počast originalu, a mobilna igra Diablo Immortal je prošla kroz nekoliko zatvorenih alfa testova koji su zadovoljili igrače na iOS i Android uređajima (puna verzija igre je planirana za prvu polovinu 2022. godine).