Jedna od najpoznatijih FPS franšiza današnjice Bioshock će uskoro stići u prodaju u poboljšanoj formi, gde će igrači na novim konzolama po prvi put moći da uživaju u ovim igrama u punoj 1080p rezoluciji i radom u 60 frejmova u sekundi. Paket pod imenom BioShock: The Collection ovaj paket u sebi će imati poboljšane verzije od sve tri centralne igre (naravno poslednja igra će u sebi imati najmanje vizuelnih izmena pošto ta igra je već imala odlično odrađenu PC verziju), a tu će biti i svi DLC paketi koji su ikada izašli za sve tri igre uključujući i jednu od najboljih DLC ekspanzija Minerva’s Den. Kao posebnu poslasticu, tokom igranja ove kolekcije će moći da se upale audio komentari od kreatora i režisera franšize Ken Levine-a.

PC igrači neće biti zaboravljeni jer i njima 2K Games nudi najlakši način da isprobaju poboljšane verzije igara. Naime, ko god već ima kupljenu Steam verziju od prve dve igre i Minerva’s Den DLC-a, besplatno će moći da pređe na prerađene “remastered” verzije igara. Bioshock Infinite neće dobiti remaster na PC-u.

BioShock: The Collection stiže u prodaju 13. sepembra u Americi i tri dana kasnije u Evropi, a moći će se igrati na PC, PlayStation 4 i Xbox One sistemima.