Dugo čekani naslednik Bioware-ove legendarne RPG franšize Baldur’s Gate je pre pre tri nedelje uspeo da nadmaši sva očekivanja javnosti i medija koji su je opisali kao jednu od najbitnijih RPG igara ikada napravljenih, uspevši čak da nadmaši impresivnu Metacritic ocenu koju je The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom uspeo da ostvari ovog maja.

Ali i pre premijere na PC-u, tim iz Larian Studios-a je javio da se muče sa portovanjem igre na nove Xbox konzole gde nisu našli tehničko rešenje da omoguće lokalno coop igranje na slabašnom Xbox Series S hardveru koji po pravilima Microsoft-a ipak mora imati sve dostupne gameplay opcije kao i na jačoj Series X konzoli. Ova prepreka je upravo uklonjena, i Larian je dobio dozvolu da portuje Baldur’s Gate 3 na Xbox platformu bez obaveze da Series S igračima ponude lokalni splitscreen coop mod.

Datum premijere Baldur’s Gate 3 igre na Xbox konzolama je planiran za kraj ove godine, a PlayStation 5 igrači će moći zaigrati ovaj impresivni RPG naslov već 6. septembra.