Ako ste pomislili da je ovo još jedna igra u kojoj Mario spašava princezu, grdno ste se prevarili. Priča vas vraća u vreme kada je Mario bio mala beba. Intro igre prati zlu kraljicu Kamek kako na metli presreće rodu koja ima zadatak da isporuči bebe Maria i Luigija novopečenim roditeljima. Kraljica Kamek uspeva da se dokopa samo Luigija, a Mario pada na ostrvo Yoshija koji ga pronalaze i odlučuju da pronađu Mariovog brata Luigija i isporuče bebe pravim roditeljima. Dakle glavni junaci ove priče su Yoshiji koji kroz 6 svetova treba da sa malom bebom Mariom, koja im inace samo predstavlja teret, poraze zlu kraljicu i oslobode brata Luigija. Svaki svet se sastoji iz osam nivoa, a možete dobiti još jedan dodatni kao i jedan bonus nivo koji se sastoji iz mini igre u kojoj možete osvojiti dodatne živote kao nagradu ako uspete da u svih 8 nivoa jednog sveta zabelezite maksimalan rezultat koji iznosi 100. Do maksimalnog rezultata stižete skupljanjem zvezdica, crvenih novčića i cvetića rasutih po nivou, tako da postizanje maksimuma predstavlja pravi izazov i za iskusne igrače.

U poređenju sa prvim Super Mario Worldom izvođenje je doživelo veliku promenu jer Yoshi kroz igru mora nositi na ledjima bebu i štititi je od neprijatelja. Ako neki neprijatelj takne Yoshija, beba Mario će se u balonu vazduha vinuti pod oblake. Pojaviće se tajmer koji otkucava vreme (koje zavisi od do tada sakupljenih zvezdica) za koje Yoshi može vratiti bebu ili će ona pasti u ruke podanika kraljice Kamek a vi gubite život. Kmečanje bebe Marija zna da iritira, ali cilj i nije stalno gubiti bebu, zar ne? Yoshi je u ovoj igri naučio nove trikove tako da će sada moći da guta protivnike od kojih će praviti jaja koja će mu služiti za eliminisanje drugih protivnika, aktiviranje prekidača, hvatanje cvetića i novčića… Nova veština je i udarac u zemlju koji će biti koristan za pronalaženje skrivenih novčića. Igra čak poseduje i tajni meni u koji se ulazi ukucavanjem šifre i u njemu možete igrati mini igrice predviđene za dva igrača.

Za grafiku je korišćen Super FX 2 chip tako da grafika na SNES-u prosto blista, a veliki broj neverovatno lepo odrađenih nivoa prati kao šlag na torti veoma dopadljiva i raznovrsna muzika. Nije moguće redefinisanje tastera, ali to vam neće predstavljati problem jer je navikavanje na komande trenutno. Nintendu je trebalo čak četiri godine da razvije ovaj dragulj od igre i taj perfekcionizam se vidi i danas u svakom pogledu, ovo je svakako jedna od najbolje urađenih igara za SNES i jedna od najboljih platformi ikada. Definitivna klasika žanra koju nikako ne treba propustiti.

Grafika: 5.0 Savršena, baca SNES na granice izdržljivosti.
Zvuk: 5.0 Muzika se izvanredno uklapa u atmosferu nivoa.
Kontrole: 5.0 Veoma dobre, veliki broj poteza koje Yoshi može izvesti.
Zabavnost: 5.0 Zabavnost je zagarantovana. Provešćete mnogo vremena uz ovu igru, i kada je budete prešli poželećete još neko ovakvo iskustvo, ali nažalost ovakvu perfekciju tesko da ćete naći u nekoj drugoj igri.