Da još uvek nismo videli sve kada su originalne ideje u pitanju saznali smo 2011. godine sa Activisionovim prvim izdanjem Skylandersa (Skylanders: Spyro’s Adventure), unikatne igre za čije igranje su bile neophodne figurice, koje se kupuju odvojeno, i koje se preko posebnog NFC čitača (Portal of Power) prebacuju u svet igre. Čista marketinška pobeda koja je spojila dečiju ljubav prema fizičkim igračkama i video igrama u jedno objedinjeno iskustvo, i noćnu moru za roditelje. Koncept je bio toliko uspešan da su ga kasnije besramno iskopirali Disney sa Disney Infinity a i veliki Nintendo sa svojom verzijom NFC-a, Amiibo-ima (najavljenim ove godine na E3-u). Nakon dva nastavka Skylanders: Giants (2012) i Skylanders: Swap Force (2013) koji su dodavali nove figurice u kolekciju kao i nove mehanike u samoj igri, došlo je vreme i za next gen izdanje Skylandersa u vidu Trap Team-a koji će u oktobru ove godine izaći po prvi put i za PlayStation 4, Xbox One, kao i za sve ostale konzole sadašnje i prošle generacije (Wii U, Wii, PlayStation 3 i Xbox360).

 

Glavna novina koju Skylanders: Trap Team donosi u svet Skylandersa su traps, odnosno figurice zamki, nalik na toteme uz pomoć kojih će igrači hvatati odbegle zlikovce u svetu igre i prebacivati ih u zarobljeno stanje unutar zamke u fizičkom obliku… što će predstavljati zapravo obrnut koncept od prebacivanja figurica u igru. Zarboljene zle likove je kasnije moguće koristiti u igri, nositi u figurici zamke na druge konzole i slično. Naravno sve Skylanders herojske figurice stare i nove biće takodje podržane, dok će dodatno igranje sa zarobljenim zlikovcima samo doprineti još većoj raznovrsnosti, a sve ukupno Trap Team će doneti 50 novih Skylandera.

Kada se 10. oktobra novi Skylandersi pojave širom sveta, potražite ih i u ComputerLandu, a mi ćemo negde u to vreme odraditi i detaljan test i opis ove unikatne igre.