Tokom EGX Rezzed eventa u Londonu, Creative Assembly je najavio drugi deo iz planirane triologije Total War Warhammer igara, prikladnog naziva Total War Warhammer 2. U ovom nastavku igrači će imati priliku da uživaju u velikoj i detaljnoj kampanji koja će ih voditi preko 4 nova kontinenta. U pitanju su Lustria, Ulthuan, Naggaroth i Southlands. Poznavaoci ove franšize će sigurno već moći da pretpostave koje će rase biti dostupne za igru. Za manje upućene, dostupni će biti High Elfovi, Dark Elfovi, Lizardmeni i najverovatnije Skaveni.

Kampanja ovog dela se fokusira na priču o Great Vortex-u. U pitanju je veliki magijski vrtlog koji su High Elf-ovski sveštenici kreirali da bi mogli da usisaju Magijske vetrove i da tako spreče armije Haosa da dalje prodiru u njihov svet. Cela priča bi trebalo da kulminira u jednu veliku završnicu koja do sada nije viđena u Total War igrama. Igrači će moći da vode jednog od 8 velikih lordova koji će imati priliku ili da ojačaju Vortex ili da ga uruše. Princ Tyrion, Slann mage-priest Mazdamundi i Witch King Malekith će biti samo neki od protagonista.

Svaka od armija će imati jedinstven stil igranja, magije, naraciju, i nove battlefield bombardment opcije. Nedugo posle izlaska, svi igrači koji imaju Total War Warhammer 1 i 2 će dobiti besplatan pristup kolosalnoj single player kampanji koja će spojiti mape Old World-a sa Ulthuanom, Lustriom, Naggaroth-om i Southlands-om. Kombinacijom ovih mapa će nastati najveća mapa ikada napravljena u Total War igrama!

Total War Warhammer 2 nam stiže ove godine na PC a do tada uživajte u cinematic trailer-u