Iako su milioni fanova zadovoljni načinom na koji je Square Enix uspeo da rimejkuje njihovu legendarnu jRPG igru Final Fantasy VII, kreator ove igre Yoshinori Kitase redovno dobija pitanja o budućim sličnim projektima koji će se foksuirati na druge hit igre ovog japanskog gaming giganta. Suočen sa sličnim pitanjima u nedavno održanom intervju sa Francuskim medijima, Kitase je potvrdio da je razmislio o tom projektu ali da za sada nema načina da ga realizuje. Po njegovim rečima, proces rimejkovanja igre FF7 će trajati čak 10 godina, a velika kompleksnog FF6 igre čini taj zadatak drastično težim i sigurno bi trajao čak duplo više!

Podsetimo se, Final Fantasy VI je na staroj SNES konzoli omogućavao igračima da preuzmu direktnu kontrolu nad više od 10 glavnih likova (svaki sa svojim sistemom borbe), sa nekoliko sporednih unikatnih karaktera pride. Plus, scenario igre je podrazumevao drastične promene u svetu koje igrači istražuju što bi učinilo proces razvoja punokrvnog AAA rimejka maltene nemogućim i preskupim.

Po svemu sudeći, fanovi igre Final  Fantasy VI će morati da se zadovolje nedavnim Pixel Remasterom koji je stigao u prodaju ili da se možda nadaju dolasku nekog jeftinijeg “2D HD” remastera koji bi igru prebacio na nivo grafike viđenog u novom Octopath serijalu jRPG igara.

Square Enix se trenutno sprema da u prodaju pusti dugo čekani Final Fantasy VII Rebirth, drugi deo njihovog remaster projekta FF7 igre, koji će biti završen trećom punokrvnom AAA igrom koja će verovatno stići u ruke igrača oko 2028. godine.