Iako se rad na The Last Of Us 2 već odavno privodi kraju i developeri iz Nauhty Dog-a sada rade samo na otklanjanju finalnih bug-ova, fanovi ove popularne franšize ipak neće moći da se bace u ponovno istraživanje post-apokaliptične amerike i sudbina voljenih junaka krajem maja.

Citirajući probleme oko svetske distribucije igara koju je izazvala Covid-19 pandemija i želje da svi igrači dobiju pristup igri istovremeno, vođstvo PlayStation-a je rešilo da odlože The Last of Us Part II i PlayStation VR igru Iron Man VR, bez tačne najave novog datuma prodaje.

Na ovaj potez su se odlučili posle očiglednih problema koje Final Fantasy VII Remake ima ovih dana.Naime, Square Enix je dao blagoslov radnjama u Australiji i pojedinim Evropskim zemljama da puste u prodaju ovu igru čim ih dobiju na stanju, dok će ostatak planete morati da čeka ili 10. april kada igra kreće u prodaju oficijelno (u radnjama i digitalno), ili možda čak par dana kasnije zbog problema sa distributivnim centrima i dopremi igara do radnji usled blokada izazvanih trenutnom pandemijom.

Svi PlayStation developeri iz njihovih internih studija su još pre par nedelja prešli na rad od kuće, a PlayStation im je zagarantovao ne samo sigurnu platu (bilo da su primljeni za stalno ili ne), već su svi dobili dodatnih $1000 radi kupovine potrebne PC opreme za rad od kuće.