Tokom ove godine od sajma do sajma, od konferencije do konferencije čekali smo da Polyphony Digital pusti neku najavu, teaser ili bilo šta vezano za novi Gran Turismo na PlayStation-u 4. Taj momenat je napokon došao na Sony konferenciji na Paris Games Week-u! Gran Turismo Sport, ime koje se motalo po tračevima još od Gamescoma, nije sedmi nastavak popularne simulacije vožnje koji smo očekivali, ali svakako donosi Gran Turismo brend na next gen sistem u malo drugačijem stilu. Pre svega FIA licenca i ozbiljna online takmičenja predstavljaju pravu novinu, kao i fokus igre naizgled usmeren e-sport sceni. Za sada su najavljeni “Nation’s Cup”,  gde će igrači braniti boje svoje zemlje, kao i “Manufacturer Fan Cup” gde ćete se takmičiti za slavu svog omiljenog proizvođača automobila. Finalisti oba kupa susrešće se u “FIA World Final-u”, koji će biti organizovan jednom godišnje i čiji će pobednici dobiti i real life FIA iskustvo u Parizu sledeće božićne sezone.

Iz kratkog trailera i ne preterano opširne priče na prezentaciji, nismo saznali mnogo toga. 100 godina trkačke istorije ukazuje na to da će verovatno biti klasičnih trkačkih automobila, kao i možda rekreiranih legendarnih trka. Prisustvo nekih od Gran Turismo Vision konceptualnih automobila iz GT6 je potvrđeno, kao i nekih do sada neotkrivenih modela (Gran Turismo Vision Bugatti kao i Lamborghini koncepti). Obim ovog naslova za sada nije poznat, da li ćemo imati samo dvocifren broj automobila uz par staza nalik ranijim Prologue izdanjima, ili će lista automobila i staza biti bliža punom GT naslovu, ostaje da se vidi. Kazunori Yamauchi iz Polyphony Digitala takođe je izjavio da se radi i na podršci za PlayStation VR za Gran Turismo Sport i da ta tranzicija funkcioniše skroz prirodno za sada.

Beta verzija, otvorenog tipa, biće dostupna na PSN-u “početkom” 2016. tako da za novo GT iskustvo na PS4 nećemo morati još dugo da čekamo. Gran Turismo igre prodale su se u preko 75 miliona primeraka, i nema sumnje da će GT Sport doprineti toj cifri kada se napokon nađe u prodaji nadamo se do kraja 2016. Vreme je da se nabave novi volani za PS4!