Direktor 10 godina čekane Final Fantasy XV igre Hajime Tabata je potvrdio novinarima ne samo da još uvek nije počelo razmišljanje o PC verziji, već da ako bi Square Enix dao zeleno svetlo ovaj projekat portovanja potrajao minimum godinu dana. Ovako dugačak period rada je opravdao njegovom željom da totalno iskoristi moć PC platforme i unapredi igru da bi ona izgledala i radila što bolje.

Mnogo realniji i bliži prioriteti tima su završetak rada na PS4 i Xbox One verzijama igre, optimizacija za PS4 Pro konzolu (HDR će naravno biti prisutan), rad na obećanim DLC paketima koji će biti deo Season Pass-a kao i eventualni rad na PlayStation VR dodatku koji bi bio mnogo zanimljiviji od starog PSVR demoa kojeg su napravili na brzaka da bi zadovojili želje Sony-a.

Final Fantasy XV stiže u prodaju 29. novembra na PlayStation 4 i Xbox One sistemima, a sudeći po impresijama novinara koji su odigrali finalnu verziju igre, ona sada radi i izgleda mnogo bolje nego ikada do sada. U to se možete i vi uveriti u snimcima ispod.