Tiny Toon Adventures 2: Trouble in Wackyland je Konamijeva (nominalno) platformska igra sačinjena od nivoa inspirisanim atrakcijama zabavnog parka ali na Tiny Toon otkačen način. Za razliku od svog prethodnika (primetićete da postoji dvojka u nazivu) koji je bio pristojan platformer, ova igra je razočaranje.

Postoje četiri nivoa (dostupni za prelaženje u bilo kom redosledu) plus peti finalni do kog se treba dosta pomučiti da bi se otključao za šta mnogi verovatno neće imati strpljenja. Svaki nivo naplaćuje pristup u vidu karata, skupite poene, pretvorite ih u karte i tako u krug.

Prase ide po vozu i ubija sve redom trbušinom (startujete na kraju kompozicije a završavate na lokomotivi, naravno). Biće i boss, fin bonus. Napad trbuhom može i u sred skoka jer ptice u letu ne mogu izbeći prase siledžiju. Prase velemajstor ponekad mora i da se sagne da određene prepreke ne budu kraj avanture. Ovaj nivo je lepo urađen, da ne grešimo dušu.

Mačka je zakucana na balvan koji polako ali sigurno automatski ide ka kraju nivoa (on-a-rail style). 95% vremena bićete nerazdvojni, vi i balvan razume se. Povremeni skok i ultra retko saginjanje je ono što vam treba. Gori ste od praseta jer nemate nikakav napad. Nemojte u vodu naravno, mačke mrze vodu. Kraj nivoa – potonu balvan! Bez brige, evo vama kita (kontrolišite neprikladne misli) spasioca.

Zečica je na ludačkom toboganu na platformici i šiba kroz nivo (on-a-rail style i bukvalno). Platformu je moguće rotirati da bi se izbegli protivnici i prepreke. Mora se i pomalo skočiti. Nemate nikakav napad (mačak repriza). Glavni problem je prevelika brzina uz premalo vidno polje pa nema te sile da nivo pređete iz prve nego ide memorisanje kako šta ide… i doguraćete do kraja… nekako.

Najgori je patak. Nalazi se u bumper autiću uz pogled iz vazdušne perspektive. Dizajn nivoa mnogo više podseća na fliper ali jadno osmišljen fliper. Uz nekakvu blagu kontrolu smera kretanja i malo ubrzanja da bi tresnuli miševe, ceo nivo je lutrija: izgurajte ih do rupe pazeći da oni to ne urade vama ili da vi sami sebe ne usmerite u rupu… To će se pre desiti nego eliminacija miševa. Ne možete da upotrebite lagani pristup jer vremena ponestaje. Ako ipak uspete, čeka vas drugi (pod)nivo malo drugačije “konfiguracije terena” a posle njega i treći… Svaka vama čast ako završite ovu golgotu gde je glavni faktor sreća.

Prelazak jedne atrakcije donosi jednu zlatnu kartu (i samo prvi prelazak). Četiri zlatne karte i otključava se poslednji nivo. Međutim, sva je prilika da će vas zajebati (ooops) nivo sa patkom pa nikako nećete dobiti kartu broj 4. Konami mudraci su zato dali alternativu: pedeset (!) običnih karata mogu odraditi posao. Znači besomučno ponavljanje recimo prasećeg voza ako baš, baš želite videti spooky castle nivo sa zecom u glavnoj ulozi. Vredi li ovaj nivo? Recimo da vredi; osetno je komplikovaniji i duži sa malom dozom lavirinta i kretanja po plafonu uz nezgodne skokove i platforme. Najviše kontrole je dato zecu – pored napada (skok se podrazumeva) imate i sprint (kad se drži pritisnuto B) bez kog bukvalno nećete moći da pređete jednu deonicu nivoa. Postoji i finalni boss za kog se ne može reći da je težak.

Grafika je dobra, prijatnih boja; animacije su lepe, sprajtovi podsećaju na Tiny Toon likove. Dosta je neizbežnog treperenja (aka flicker), šta da se radi. Melodije i zvučni efekti su takođe na spisku dobrih strana igre; dovoljno zanimljivi da ne pređu u gnjavažu.

Suma sumarum – prase i zec su sasvim OK dok je ostatak od umereno do mnogo loš. Ne morate probati Tiny Toon Adventures 2: Trouble in Wackyland, sigurno će se naći dosta alternativa koje će vam zapravo pružiti zabavu za razliku od ovog ostvarenja.