Koliko god da na NeoGeo-u dominiraju kvalitetne VS tabačine, za ovaj igrački sistem definitivno postoje i igre drugih žanrova koje takođe zaslužuju veliku pažnju. Međutim dok je izbor pucačina i sportskih igara solidan, za žanr vožnji to se ne može reći jer uz bedni Trash Rally i mnogo bolji Neo Drift Out, Overtop je jedina igra ovog žanra na sistemu.

Kao i u navedenim igrama i u Overtopu (kao što mu ime kaže) upravljate vozilima sa pogledom iz ptičje perspektive, što je izgleda ubedljivo najbolje rešenje za igru zasnovanu na ovakvom hardveru. Na izboru vam je ponuđen veliki broj vozila koji se razlikuju po brzini na različitim podlogama a medju njima su Ferrari F50, Lamborghini Diablo kao i terensko vozilo, kamion, Hammer, Peugeot 106 i motor. Ferrari i Lamborghini, kao što je i za očekivati, prosto lete po asfaltu razvijajuci pritom brzine od preko 300 km/h, ali su zato očajni na snegu, pesku ili zemljanoj podlozi gde se kamion i druga sporija vozila daleko bolje snalaze, tako da su generalno, performanse vozila prilično ujednačene. Za početak, najbolji izbor bi bio neki model sa univerzalnim karakteristikama (recimo Peugeot 106) a kada dobro proučite staze, možete isprobati i dva elitna automobila za čije upravljanje je potrebno da imate oštre reflekse, jer su brzine zaista fenomenalno dočarane.

Nažalost, nemoguće je nastaviti sa opisom jedne sasvim solidne igre a da ne pomenemo njenu ubedljivo najveću manu, a to je dužina: naime, ovde postoji samo jedna staza! Iako je ona prilično dugačka, to jednostavno nije dovoljno za neku dužu zabavu. Iako je veličina igre u megabitima sasvim solidna (210MB), ova jedna staza ih jednostavno mnogo brže ”pojede” nego neka druga tabačina ili pucačina smeštena na ogromni MVS kertridž. Za utehu, mora se istaći da je staza jednostavno prenatrpana detaljima po čemu ni jedna druga 2D vožnja ne može da joj parira, kao i da u sebi sadrži veliki broj dobro skrivenih prečica što je još uvek prava retkost u ovakvim igrama. Takođe, okolina je animirana, a moguća je i interakcija sa pozadinskim elementima, npr. prolazak kroz plast sena ili uništavanja ekspozivnih buradi i raznih znakova. Iznenađujuća je i mogućnost promene vremenskih uslova u toku trke pa je moguće da počne da pada kiša ili sneg kada vožnja postaje znatno teža. Kao što i dolikuje svakoj arkadnoj vožnji, oštećenja ne postoje a i vreme je striktno ograničeno tako da morate da vodite računa i o tom faktoru a ne samo o poziciji na trci, koja je manje bitna. Težina igre je odlično odmerena, tako da je po defaultu moguće bez većih problema završiti igru posle kraćeg upoznavanja sa vozilima i stazom. Zvuk se može oceniti pozitivnom ocenom iako nije tako kvalitetan kao grafika.

Muzička podloga je prilično neozbiljna (ali ne i neozbiljno uradjena), i verovatno će vam izmamiti osmeh na licu (jedna tema je zaista lepa). Posle agresivnog introa ova promena će delovati zaista neobično. Kontrole su prilično čudne, senzitivnost kod nekih vozila nije baš najbolja ali zato kada počnu da skreću čine to izuzetno naglo, na šta se morate navići naročito ako vozite neki od najbržih modela. Iako nažalost, ne može da predstavlja zabavu za duži period, Overtop je kvalitetna vožnja. Čak iako ne volite igre sa ovakvim izvođenjem ovu ne bi trebalo da zaobiđete, sigurni smo da će vam se dopasti. Da su programeri ubacili više staza i tako ponudili više sadržaja igračima, Overtop bi definitivno postao jedan od klasika svog žanra. Nadajmo se da će jednog dana neko uvideti koliki je potencijal ove simpatične igre, i napraviti njen nastavak.

Grafika: 4.5 Staza je bogata detaljima i odlično je dizajnirana a ništa lošiji nisu ni modeli vozila. Na sreću, nema ni traga od usporenja.
Zvuk: 4.0 Zvuk je sasvim korektan, a muzika simpatična i nenametljiva.
Kontrole: 4.0 Ponekad slab odziv i suviše naglo reagovanje. Ipak ništa što ozbiljno kvari ugodjaj
Zabavnost: 3.5 Nažalost, nema podrške za split screen, a jedna staza nije bash mnogo. Ipak, spada u igre koje zaista treba pogledati.