Zapažen uspeh koji je potpuno opravdano postigao KOF ‘94 bio je definitivan dokaz za SNK da od The King Of Fightersa stvori serijal, po kome će uvek biti prepoznavan. U suštini, u odnosu na prošlu verziju The King Of Fighters ’95 nije doneo mnogo toga, ali je itekako vredan igranja i što je još važnije, uspeva da nadmaši original u nekim elementima.

KOF95_logo

Kada je tim Japan predvođen Kyo Kusaganijem porazio Rugala na prošlogodišnjem turniru, svi su mislili da je to kraj The King Of Fighters takmičenja, jer se Bernstein, inače njegov organizator, smatrao mrtvim. Prošla je cela godina od tog događaja koji je svim borcima ostao u prijatnom sećanju, pa ih zato uopšte nije interesovalo ko je tajantstveni organizator novog takmičenja na koji su pozvani borci iz 8 timova pismom zapačaćenim sa velikim slovom R. Svi su želeli da se bore, i to im je jedino bilo važno. Naravno, u pozadini svega još jednom se krije nešto više od čiste želje da se utvrdi ko su najbolji borci planete…vama ostavljamo da otkrijete šta je posredi.

Najvažnija stvar koju je SNK uveo jeste mogućnost editovanja timova, što konkretno znači da je omogućeno stvaranje ekipa u kojima se nalaze bilo koja 3 od ukupno 24 ponuđena borca, što je posebna pogodnost za igrače koji su upoznati sa određenim borcima iz drugih igara i žele da ih spoje u jedan svoj dream tim.

KOF '95Sastav timova je tek neznatno izmenjen (izbačen je U.S.A. tim a ubačena ekipa koju čine Billy Kane, Eiji Kisaragi i Iori Yagami) a i promenjena je potpuno besmislena podela timova na određene zemlje (zašto li su Terry i Andy Bogard kao Amerikanci i Joe Higashi kao Japanac predstavljali Italiju?)

Ako govorimo o grafici, nije bilo nikakvih izmena u tehnici izrade pa je izgled samih boraca nadprosečan, mada ne tako dobar kao kod kasnijih igara u serijalu ili ne daj bože Garou: Mark of the Wolves. Ipak, ono što nam daje krajnje pozitivan utisak jesu sjajno nacrtane i animirane pozadine koje će vas garantovano očarati, a stiče se utisak da su čak i lepše od onih u KOF 94. Naravno, i sjajne uvodne animacije su još uvek tu. Zvuk je takođe ostao gotovo neizmenjen, osim drugačije muzike, tako da je njegov ukupni kvalitet isti kao i ranije. To i nije za pohvalu, pre svega jer je udarci deluju prilično neuverljivo. Ono što se može primetiti posle dužeg igranja jeste da se specijalni udarci izvode za nijasnu lakše, mada je na tom polju učinjeno mnogo manje nego što je trebalo. Isto važi i za težinu koja je veoma loše izbalansirana, a protivnici i na nižim nivoima težine uspevaju da zaustave i presretnu veliki broj vaših napada, što lako može da iznervira. Stoga, ako nemate mnogo iskustva slobodno počnite od prvog ili drugog nivoa težine. Na višim nivoima snaći će se samo veoma iskusni igrači.

Ljubitelji celog serijala verovatno neće propustiti priliku da odigraju ovo ostvarenje, a preporučujemo ga i ostalim igračima jer je u pitanju zaista dobra igra.

Grafika: 4.0 Steta je što likovima i specijalnim efektima nije posvećena pažnja kao pozadinama koje su zaista maestralne. Bez obzira na to, utisci o grafici su veoma pozitivni
Zvuk: 4.0 Gotovo da ništa nije izmenjeno, što znači da je kompletna zvučna podloga veoma dobra. Međutim, prostora za poboljšanje je svakako bilo
Kontrole: 4.0 Par likova dobilo je nove poteze ali je to nedovoljno za bolju ocenu. Najveći problem svakako je izuzetno teško izvođenje pojedinih specijalnih udaraca.
Zabavnost: 4.5 KOF 95 je samo za nijansu bolja igra od prošle verzije, ali je više nego vredna igranja. Uvođenje editovanja timova je zaista sjajna novina koja značajno utiče na povećanje roka trajanja igre, ali je SNK morao bolje da izbalansira težinu.