U svojoj dugoj istoriji SNK je stvorio veliki broj hit igara. Počevši od interesantnog Ikari Warriorsa koji je prva igra ove igračke kompanije rađena za neku konzolu, tokom godina su stizali i drugi nezaboravni naslovi, uglavnom rađeni za Neo Geo i kasnije portovani za obične smrtnike sa drugim konzolama koji nisu imali nekoliko stotina dolara za nabavku ove konzole. Nazhalost 2001. godine SNK je propao kao samostalna kompanija, a poslednja igra njegovog američkog odeljenja koju opisujemo je pravo umetničko delo.

garouGarou: Mark Of The Wolves je najlakše opisati kao nezvanični nastavak Fatal Fury serijala, jer za to postoji podosta razloga. U igru će vas uvesti jedan od 2 (!) fenomenalno urađena introa (praksa poznata još samo iz Last Blade serijala), u kojima ćete videti samo dve poznate face – Geesa Howarda i Terryja Bogarda od kojih se samo ovaj drugi nalazi u igri, kao jedini stari lik, ujedno i zaštitni znak Fatal Fury serijala. Međutim, čak je i on doživeo promene pa nema više prepoznatljive crvene jakne i kape, a i jedan njegov potez je eliminisan (Rising Tackle). Ostalih 13 likova koje možete odabrati su većinom povezani sa nekim od likova iz Fatal Furyja, ali izgleda da je Rock Howardu (Geesov sin, Terryjev učenik) posvećena najveća pažnja. Sve to ne deluje toliko čudno kada znate da se borilački turnir odigrava u 2008. godini! (u vreme izlaska igre 9 godina u budućnosti)

garoun004Veliki adut ove igre je grafika koja je odrađena perfektno, počevši tu od fenomenalno nacrtanih i sjajno animiranih likova koji nemaju konkurenciju na platformi, do odlično urađene aktivne pozadine i prelepih specijalnih efekata. Okolina je zaista impresivno urađena, a naročito se ističu vodopad, centar grada i scena na vozu, koja će vas podsetiti na Fatal Fury 2. Sve ovo nas dovodi do zaključka da je ovo igra sa najboljom grafikom za Neo Geo. Pored već pomenutih introa, svaki uvod u meč je urađen u obliku mini animacije, na sličan način kao kod Last Bladea i njegovog nastavka. Lepo je što ne postoji nebulozna borba sa sopstvenim klonom, a za polufinalni i finalni meč urađeni su posebni filmići koji će razjasniti ulogu vašeg pulena na turniru.

garoun008Zvuk je za svaku pohvalu, bogat je semplovima, mada se primecuje nedostatak pozadinskih efekata, što smatramo minornom manom. Muzika je sjajna a pravi kuriozitet je tema na Rock Howardovom nivou jer je jedan njen deo IDENTIČAN velikom hitu Roberta Milesa – Children! Kontrole su nešto najbolje ikada viđeno za Neo Geo jer je izvođenje bilo kog specijalnog poteza lakše nego u bilo kojoj drugoj igri koju je SNK objavio! Ovo je od posebnog značaja za početnike koji imaju loša iskustva sa King of Fightersom ili recimo Art of Fightingom. Desperation i Super Desperation udarci se obično izvode veoma lako, pa će možda samo igračima koji vode Terryija u drugim igrama stvoriti male probleme. Još jedna novina na polju gameplaya je uvođenje TOP skale koja kada je aktivirana, omogućava izvođenje specijalnog udarca (C+D) i još nekoliko dodatnih pogodnosti. Tu je i Just Defend sistem (blokiranje udarca u poslednjem momentu) – koji će vam čak i blago dopuniti energetsku skalu. Konzolnoj varijanti igre je posvećena pažnja kao nikada do sad, tako da su u njoj prisutni razni modovi igre a jedna od opcija je i practice koja je idealna za uvežbavanje tehnika borbe.

 

Težina takođe zaslužuje pohvale jer protivnici nisu sumanuto teški tako da je i igranje na default težini prijatno iskustvo. Iznenadjujuce za SNK, poslednji protivnik takodje nije još jedna inkarnacija nedodirljivog boga, mada ćete se dobro pomučiti da ga savladate.

Garou: Mark of The Woves ima jako malo mana koje zaista nisu vredne pomena. Bez dileme, ovo je je jedna od najboljih igara koje je napravio SNK, pravi dragulj borilačkog žanra koji nikada neće biti zaboravljen.

Grafika: 5.0 Ovo je Neo Geo? Odlične sekvence, besprekorna grafika i glatka animacija bez imalo usporenja. Programeri su izvukli apsolutni maksimum iz hardvera
Zvuk: 4.5 Ostavlja sjajan utisak. Doduše, neke muzičke teme nisu na vrhunskom nivou
Kontrole: 5.0 Ne postoji borilačka igra za Neo Geo u kojoj se svaki udarac može tako lako izvesti kao ovde. Idealna igra za početnike u ovom žanru
Zabavnost: 5.0 Odličan izbor boraca i fantastična grafika ukombinovani sa inovantnim izvođenjem obezbeđuju igri veoma dug rok trajanja.