Postojalo je vreme kada je svaka izdavačka kuća pokušala da izmisli novog Sonica ili Marija. Mnoge maskote su došle i prošle i odavno su zaboravljene. Konami je 1993 god. skoro uspeo sa malim torbarom? (possum) u plavom oklopu i jet packom na leđima pod imenom imenom Sparkster da stvori novu veliku maskotu. Sparkster možda nije bio instant hit ali je svoju slavu gradio godinama i stekao poprilično veliku bazu fanova. Konami je uspeo da izbaci čak četiri igre u serijalu, dve za Sega Megadrive/Genesis, jednu za Super Nintendo i remake pod nazivom „Rocket Knight“ 2010 god. za Xbox360/PS3 i PC.

Rocket Knight - 3

Rocket Knight Adventures je 2D platformer sa brilijantim dizajnom nivoa. Sparkster se kroz te nivoe kreće pomoću svog Jet Packa koji mu omogućava kad se napuni da preleti deo ekrana u bilo kom pravcu. Jet pack je mehanika igre koja je odlično dizajnirana, nije neophodna jer svaki nivo se može preći „pešaka“ i sa svojim mačem ali kad se savlada ta mehanika igra postane dosta lakša. Kad smo kod težine, Rocket Knight Adventures može biti veoma izazovan u određenim delovima igre ali igra je fer i posle malo vežbe može da se završi bez problema. Gejmplej se sastoji od klasičnih platformerskih delova igre i delova u kojem Sparkster leti kroz nivoe u shoot’em up stilu i uništava sve što mu se nađe na putu.

Rocket Knight - 2

Grafički igra gura Genesis do svog limita, animacije Sparkstera i ostalih likova su fenomenalne i tokom igranja imate osećaj da gledate neki crtani film iz tog doba. Nažalost igra pati od sporadičnih usporavanja, kada se previše stvari odigrava na ekranu, što je zanemarljivo jer ipak dosta igara u tom periodu su patile od istog problema. Zvučna podloga je u prvih par nivoa odlična, dok se u kasnijim nivoima postane zaboravna i melodije umeju da se ponavljaju često. Zvučni efekti sa druge strane su uvek fantastični, svaki zamah mača se oseća moćno, punjenje pomenutog jet packa, čak i neprijatelji imaju određene efekte da bi ste znali kada će da napadnu.

Rocket Knight - 4

Rocket Knight Adventures nije igra bez mana, ali definitivno u moru dobrih igara za Genesis jedna od boljih i svakako vredna pažnje jer će vas svojim šarmom i jednostavim i dobrim gejmplejom zaokupirati satima.

Grafika: 4.5 Veliki detaljni sprajtovi, s odličnom animacijom daju utisak kao da gledate crtanu seriju i definitivno avanturu čine dosta zanimljivijom.
Zvuk: 3.5 Koliko god da su zvučni efekti odlični, muzička podloga ume da se ponavlja i neke melodije su veoma zaboravne.
Kontrole: 4.5 Jednostavne i veoma precizne, manervisanje jetpackom predstavlja problem samo dok se ne savlada mehanika, koja nije ni toliko teška.
Zabavnost : 4.5 Iako igra nije predugačka, raznolikost gejmpleja i fer težina definitivno podižu zabavnost ove igre na zavidan nivo.