Moćni rendžeri. Igrana serija, akcione figure, filmovi i planina merčndajz svaštarija. Naravno da je bilo pitanje dana kada će se pojaviti i video igre na zadatu temu. Izraelac Haim Saban je znao da se može zaraditi i nije časio časa. Film Mighty Morphin Power Rangers: The Movie je dobio svoje igre na četiri platforme. Super Nintendo, Nintendo Game Boy, SEGA Game Gear i SEGA Mega Drive. Igre su radili drugi razvojni timovi, tako da uopšte ne liče jedna na drugu. Moćne Rendžere za Mega Drive je napravio Banpresto, a igra je u Americi izdata nekoliko dana pre nego što je u bioskopima prikazan film. Žešći spoiler!

U pitanju je skrolujući 2D beat-em up naslov, za jednog ili dva igrača. Igra se sastoji od šest postava, od kojih prve dve prate radnju filma, a od treće do pete, tema su ključne epizode druge sezone serije. Šteta je što su više od polovine radnje filma obradili kroz cut-scene sekvence, komotno su mogle da stanu još dve postave u igru. Zavisno od postave u kojoj se nalazi, igrač može birati rendžera kojim će igrati, kao i Megazorda za borbu sa velikim čudovištima. Izbor rendžera je malo bitan, što se tiče samog gejmpleja.

Komande su jednostavne, kao i kod svih igara ovog tipa. Udarac, skok, trčanje i power attack koji je nezaustavljiv ali očekivano troši zdravlje. Kontrole su slične i za zordove, nema nekog pametovanja, privikavanje na njih je minimalno. Sve je vrlo odzivno.

Neprijatelji su slaba strana igre. Od regularnih protivnika imaju samo gomile Oozemana i Putty Patrole, što celu igru čini vrlo monotonom. Njihova energija varira, ali mlatiti non stop jedne te iste likove zaista brzo dosadi. Čak se ni ta dva jedina neprijatelja ne pojavljuju istovremeno u jednoj postavi. Igra nije preterano teška, jer je ipak namenjena klincima koji prate seriju.

Cilj je doći do kraja postave i pobediti bossa, nakon čega se on poveća, a onda se borite pomoću izabranog Megazorda. Od bossova tu su: Ivan Ooze, Zedd, Goldar, itd.

Iako izdata 1995. godine, igra izgleda vrlo prosečno. Pozadine su raznobojne, ali poprilično jednostavne. Likovi su prosečno animirani i donekle detaljni. Muzika u igri je već nešto bolja. Kompozicije su preuzete direktno iz filma i bez promena programirane za igru. Zvučni efekti su prosečni, a voice synth mlak.

Kada se jednom pređe, neće vas vući da je prelazite opet, a sami poeni u igri i nisu naročito merilo, jer postoji postava u kojoj poeni mogu da se šibaju do besvesti, zavisno od vašeg strpljenja.

Grafika: 3.0 Šareno jeste, ali jednostavno nije dovoljno dobro
Zvuk: 3.0 Kompozicije nisu loše, ali izvetre čim se udaljite od igre, a izostaju dobri zvučni efekti borbe i udaraca, što se kod beat em up igara vrlo traži.
Kontrole: 3.5 Igra radi ono što se traži od nje, i ništa više. Utešno je to što ne pokušava da oteža stvari.
Zabavnost: 2.5 Igra počinje okej, ali kako se odmiče stvari kreću nizbrdo. Jako repetativna i monotona zadržaće pažnju samo upornima. Sreća je da nije naročito duga, jer da jeste, ostatak nivo bi bio isti deja-vu od postava.