Kroz čitav opus video igara, Diznijevi junaci su bili inspiracija za mnoge kreatore. Tako su i nastajale igre gde ste imali priliku da preuzmete ulogu Mikija, Šilje i Paje, i uživate u njihovom univerzumu na jedan sasvim drugačiji način. Ovog puta lik i karakter Paje Patka, na dosledan način je dočaran kroz ovu igru, objavljenu na debeljku davne 1984. godine, od strane Sierra razvojnog tima.

Donald02Žanrovski, Donald Duck’s Playground je u vreme kada se pojavio bio vrlo atipična igra. U ulozi ste Paje Patka koji ima za cilj da sagradi igralište, po zahtevu ujka Baje. Da bi to odradio, naš junak mora da zaradi određenu svotu novca. Na raspolaganju su mu razne vrste poslova preko kojih može dolaziti do sredstava. Početni ekran igre izgleda upravo tako: na jednoj strani su dostupni poslovi, a na drugoj, prodavnice sa potrebnim predmetima za izgradnju parka (koje će vam prodavati Miki, Šilja i Pata). Od poslova, tu su prodavnica igračaka gde će se naš junak baviti pravilnim skladištenjem igračaka na police, pritom pazeći da iste ne padnu kad protutnji voz pored radnje. Na aerodromu, Paja će se baviti utovarivanjem prtljaga u vozila, dok će u piljari isto raditi sa voćem i povrćem. Pored ovoga, Paja će biti i kontrolor na pruzi, gde će preusmeravati vozove, kako bi stigli na tačno odredište. Da bi ste zaradili dovoljno novca, potrebno je da pravilno žonglirate sa vremenom provedenim na svakom od poslova.

Donald03Sa vizuelne strane, igra je dopadljiva, likovi često umeju da budu u krupnom planu, i tada dosta podsećaju na svoje crtane verzije, a tu su i povremene simpatične animacije (poput one kada se Paja iznervira). Zvuk se sastoji od nekoliko propratnih melodija i efekata, i odaje pristojan utisak.Donald04Donald Duck’s Playground, iako prvenstveno namenjen mlađoj publici, umeo je da zabavi i one malo starije, i samim tim ostane zauvek u lepom sećanju.

Grafika: 4.0 Detaljni i krupni likovi
Zvuk: 3.5 Nekoliko melodija i tek po neki zvuk
Kontrole: 4.5 Odzivne, iako sam koncept igre ne zahteva previše
Zabavnost: 4.5 Primamljiva i zabavna igra, vrlo originalna svojevremeno