Još 50-tih godina prošlog veka, u Engleskoj se rodio stripski junak Dan Dare. Strip, koji se bavio avanturama heroja, kroz njegovu večitu borbu sa vanzemaljcem Mekonom je niz decenija kasnije uživao ogromnu popularnost na ostrvu. Popularnost je bila do te mere, da je i Elton John svojevremeno posvetio pesmu dotičnom pilotu. Pojavom 8bit računara, došao je red da se avanture sa papira, premeste na male ekrane kroz video igru a od strane izdavača Virgin Games.

Pilot Dan Dare ima misiju da oslobodi članove svoje ekspedicije zarobljene od strane Mekona a ujedno da se sa njim i obračuna. Misija započinje tako što Dan sleće svojim brodom Anastasia na tlo Mekonove planete. Tokom čitave misije, društvo kao i verna pratnja će mu biti Stripey, mala životinjica, neka vrsta inteligentnog slončeta a koje će u nekim delovima misije biti korisno. U poređenju sa nekim drugim arkadnim avanturama tog doba, kombinovanje i pronalaženje korisnih predmeta je ovde svedeno na minimum. A i njihova upotreba ne zahteva neko preterano mozganje a opet u dovoljnoj meri su tu, da zabave igrača tokom istraživanja. Početak misije zahtevaće od Dan-a da pronađe slamku pomoću koje može da diše pod vodom, baterisku lampu kojom će osvetliti mračne deonice ili kantu ulja i pajser sa kojima će otvarati zarđale poklopce šahtova koji vode do Mekonovih odaja. Slonče će ovde biti od pomoći, jer pomenuta baterijska lampa se nalazi na nepristupačnoj lokaciji do koje može doći samo Stripey i pokupiti je. Ali da bi to odradio, Dan ga mora počastiti jabukom.

Mekonov kompleks je sastavaljen od niza soba sa stražarima koje možete savladati pesnicama ili udarcima nogom. Neki od savladanih stražara ostaviće sa sobom kartice za prolaz, koje ujedno i otvaraju rešetke zatvora u kojima su zatočeni članovi ekpsedicije. Dan če imati posla i sa tri vrste lasera, koji su neka vrsta puzzle igre, čijom metodom smerova treba uništiti tri prolaza koji vode ka finalu igre: Obračun sa samim Mekonom. Za tu svrhu, Dan koristi kašikare i ako je uspešan, Mekon će pasti ali ne i ostati dužan. I tako poluuništen Mekon, aktiviraće bombu za samouništenje i Dan mora za određeno vreme pobeći iz kompleksa i odleteti sa planete.

Ono što krasi ovu igru je i određena nelinearsnot. Neki od delova misije se mogu obaviti na različite načine i kroz drugačije putanje. U jednom delu kompleksa soba, stražare možete prebijati a isto tako možete se i maskirati u njihovo odelo i slobodno proći pored njih. Oslobađanje taoca ne mora biti primaran zadatak ali ukoliko igrač završi misiju, računar u procentima prikazuje uspešnost misije. Veliki je izazov odraditi igru sa 100%. Virgin Games je izdao posebne i potpuno različite verzije ove igre u koje spada i odlična verzija za ZX Spectrum. Nešto kasnije izdata su i dva nastavka i dalje ekskluzivna kućnim računarima iz tog vremena.

Grafika: 4.0 Iako kockasta, ona ostavlja pozitivan utisak zbog strpskog stila okoline. Kretanje slončeta je komično dočarano.
Zvuk: 3.5 Siromašan u toku igre ali uvodna muzika i zvukovi slončeta budi nostalgiju i izmamljuje osmeh na lice.
Kontrole: 4.0 Obavljaju posao, osim što su malo aljkave u toku borbi sa stražarima i ne funkcionišu potpuno glatko.
Zabavnost: 5.0 Jedna od najzabavnijih i najbojih arkadnih avantura za C64. Iako se može brzo završiti, dodatna misija za igrača može biti upravo težnja da se igra odradi 100% a to nije ni malo lako.