In The Hunt je još jedna horizontalna pucačina sa arkadnih aparata iz davne 1993. godine. Napravljena od kreatora iz IREM kompanije, koji su poznati po nekim legendarnim naslovima kao što su recimo GunForce 2 i Metal Slug. Ovaj naslov je kasnije izdat i za Sega Saturn, i PlayStation, a izašla je čak i PC verzija. Mi ćemo se u ovom opisu osvrnuti pre svega na originalnu, arkadnu, verziju, koja je ujedno i najbolja…

D.A.S. organizacija je izgradila snažnu magnetsku mašinu za topljenje polarnih krajeva (ledenih otoka), koje imaju za cilj da potope do kraja planetu i tako unište ono malo civilizacije što je još preostalo, i tako zavladaju svetom. E tu u pomoć uskačete vi da tu katastrofu sprečite, i jednom zauvek uništite taj bolesni plan. Vi ste kontrolišete modernu podmornicu koja se bori protiv te opake organizacije, koja je dobro opremljena naoružanjem da vas zaustavi u tom naumu. Igra je predviđena za 1-2 igrača, i na raspolaganju vam je samo jedna podmornica kao izbor. Nivoa u igri ima ukupno šest, raspoređeni su u podvodnom okruženju (naravno), i svi su predivno dizajnirani i bogati detaljima. Prolazak kroz njih vam neće biti lak zadatak, jer na putu su prepreke u obliku raznih podvodnih (ali i letećih) neprijatelja, lasera, mina uz razne bombe i rakete svih vrsta.

In the Hunt (3)Vaš arsenal oružja sa kojim raspolažete su torpeda i rakete koje se mogu ispaljivati na protivnike u više pravaca. Dodana je još jedna vrlo korisna mogućnost da ispuštate i podvodne mine koje će vam dobro doći da vam dodatno olakša posao uništavanja protivnika kojih ima veoma puno. Borbeni avioni, helikopteri, razna podvodna vozila i roboti su samo neki od njih… Boss protivnici na kraju svakog nivoa su solidne veličine, dosta se kreću po ekranu, i tako zahtevaju malo više truda da se unište. Kontrole u igri su vrlo precizne, jednostavne (praktično dve tipke se koriste), i sve to ide kako treba. Grafički je igra jednostavno impresivna i fantastična. Od vrhunski animiranih pozadina, nivoi koji su bogati raznim sitnim detaljima kao i sami protivnici a i njihova animacija, ova igra je pravi melem za oči, dovoljno je da pogledate priložene slike da vam bude jasno kako je to odlično i detaljno odrađeno.

In the Hunt (2)Sve kompletno (grafika i animacija) neodoljivo podseća na Metal Slug igre i ima taj šmek, ali kako ih je isti tim radio na obe igre to i nije neko iznenađenje. I dobro je što je tako jer to u startu znači vrhunski proizvod, a ova igra to i jeste. Efekti eksplozija, animacija protivnika, a posebno vodenih talasa i njihove dinamike kretanja je nešto predivno. Muzička pozadina u igri i sami zvučni efekti tokom igre su kao i grafika, znači sjajni. Napeta atmosfera je sa njima pojačana na maksimum, drži vas prikovane uz ekrane i đžojstik bez da pomislite da napravite pauzu, jednostavno igrivost je vrhunska. Šta reći na kraju, ovo je još jedan dragulj iz IREM kompanije koji je tih godina kada je izašao podigao standarde za sve sledeće igre ovog žanra. Odlična zabava i akcija, vrhunska grafička prezentacija i zvučna kulisa, uz sve to i veoma zarazan arkadni gameplay, su  ovu igru duboko urezali u pamćenje nas arkadnih gamera, ali ne bez razloga… proverite i sami i zaigrajte ovaj biser među pucačinama.

Grafika: 5.0 Impresivan izgled, sjajna animacija, igra prepuna detalja, sve zajedno daje pravi šmek odmah na prvi pogled
Zvuk: 5.0 Odlična muzička pozadina, kao i bogati zvučni efekti… nema šta sve je vrhunski posloženo i uklopljeno
Kontrole: 5.0 Odzivne, brze i krajnje jednostavne, lako je prilagoditi se
Zabavnost: 5.0 Igra je pravo remek delo na svim poljima koju bi svaki igrač trebao odigrati… kapa do poda još jednom IREM timu!