Simulacija relija nikada dosta! Početkom ove godine imali smo sjajni Dirt Rally 2.0, koji se samo nadogradio na već odličan prvi deo, koji je ostavio poprilično dobre utiske na sve nas. Pomalo neočekivano diretkan konkurent stiže u vidu novog zvaničnog WRC naslova. Od kako je francuski Bigben Interactive 2015. godine preuzeo WRC licencu i studio Kylotonn krenuo da izbacuje godišnje nastavke redovno, kvalitet tih izdanja bio je u najbolju ruku diskutabilan. Nekon osrednjeg WRC 7 iz 2017. jedna godina je preskočena, i tu pauzu je razvojni studio iskoristio na najbolji mogući način, tako da je pred nama WRC 8, najbolje izdanje do sada čiji je kvalitet toliko skočio da bez problema može da parira najboljim igrama u ovom žanru danas.

Od samog starta se vidi koliko više truda je uloženo u novi WRC. Autori su izgleda veoma pažljivo slušali community i praktično ubacili sve što je traženo. Naravno u pitanju je i dalje jedini zvanični naslov sa FIA WRC licencom, i osnovu igre čine svi autentični timovi, automobili i staze iz tekuće WRC 2019 sezone, a tu su i mnoge legendarne staze kao i par automobila iz bogate WRC istorije. Istorijske modele i izmišljene staze zasnovane na legendarnim lokacijama imamo kao osnovu drugih reli igara koje moraju tako da se snalaze u nedostatku prava, ali samo u ovoj igri imamo aktuelne modele Citroën Total, Hyundai Motorsport, M-Sport Ford i Toyota Gazoo Racing timova koji se upravo bore za titulu ove godine.

Sébastien Ogier nakon VW-a i Forda, sada vozi za Citroen. Pogodite koji tim pobeđuje ove godine?

Grafika je toliko bolja sada, da se pitamo da li su ovo isti ljudi koji su pravili prethodne nastavke koji su delovali kao last gen igre zalutale u današnje vreme. Iako je u pitanju njihov isti custom KT endžin, WRC 8 prosto sija, nivo detalja na stazama, skroz novi vremenski efekti, osvetljenje, sve je na totalno drugom nivou. Fizika i kontrola su takođe doterani, naravno za kompletno iskustvo neophodan je dobar volan, jer je igra na kontroleru i dalje poprilično twitchy, što je prvi segment u kom je Dirt Rally i dalje pristupačniji. WRC 8 pretenduje da bude vrlo ozbiljna simulacija, i u tome mu veoma dobro ide. Opcije za podešavanje težine i realističnosti i nisu toliko fleksibilne, tako da i na easy sa svim pomagalima uključenim i igranjem na kontroleru, ovo je i dalje vožnja sa fizikom koja zahteva maksimalnu koncentraciju. Kompletnu arkadu od ovoga jednostavno nije moguće napraviti. Sa druge strane na full authentic podešavanjima i na volanu nova fizika WRC-a prosto sija, vidi se da je dosta vremena provedeno u fine tunningu, tako da sva defaultna podešavanja za volan će zadovoljiti i najciničnije ljubitelje simulacija (i ničega drugog!).

Opcija i modova u igri ima zaista puno. Možete voziti WRC Junior ili full WRC karijeru, gde je segment sa menadžmentom tima inspirisan Codemastersovim F1 naslovima. Karijera nisu samo reliji već i treninzi, veoma zabavni extreme condition eventovi i mnoge druge prilike za dodatne nagrade i ispunjavanja team based objektiva. Vaš perfomans u svemu tome utiče na zaradu, a novac je potreban za plate crew-a, od kojih vam na kraju dosta toga zavisi. Zapošljavaćete mehaničare, agente, inžinjere pa čak i meteorologe koji treba da vam pogode vremenske uslove na sledećoj trci. Kroz RND drvo slično nekim RPG igrama otključavaćete njihove mogućnosti i unapređivati njihovu funkcionalnost. Kako pravila WRC-a nalažu, svi automobili su manje-više identičnih performansi, tako da će vaš uspeh u karijeri zavisiti samo od veštine vožnje ali skoro podjednako i od pripreme uz pomoć vašeg tima. Ovo menadžerisanje timom iako je veoma složeno nikada ne deluje kao dosadno simulacijsko bauljanje po menijima, već zapravo liči na video igru, sa kompletnim ofisom koji je sjajno animiran, i mnogim opcijama koje stvaraju zabavan i poprlično zarazan game loop. Ako ovo ipak nije ono što želite od karijere u reli simulaciji, moguće je izabrati i season mod u kome svega toga nema, već jednostavno vozite od relija do relija, sami čačkate podešavanja automobila pre trke itd. skroz old school.

Kao poseban bonus test area u igri predstavlja malu open world mapu gde je moguće slobodno voziti, gradić sa svojom okolinom je sjajno mesto za Gymkhana-like egzibicije što je nešto što nismo očekivali u zvaničnoj WRC igri ali su fanovi očigledno tražili i dobili. Tu je i opcija za lokalni split screen, nešto što zaista dugo nismo videli u današnjim igrama uopšte. Jedini nepremostivi problem koji je ostao je 30 frejmova i na jačim konzolama, dok PC verzija bez mnogo muke može da radi i u 120. Na konzolama je trenutna situacija katastrofalna sa nestabilnih 30fps na base modelima, i tu i tamo stabilnih 30 na Pro i X-u. Zaključak je jasan, samo PC verzija dolazi u obzir (gde je igra trenutno Epic Store ekskluziva). Nadamo se da će neki sledeći WRC na next gen-u koji je iza ćoška moći da nam donese za simulaciju preko potrebni veći i stabilniji framerate i na konzolama.

Autori iz Kylotonn studija stvarno su ubacili sve živo, i još malo preko toga u novi WRC što je izuzetno prijatno iznenađenje. Ovo je ostvarenje svih snova i želja fanova pravog WRC-a kojima je dosadilo da za dobru simulaciju relija moraju da igraju igre sa nasumično nabacanim starim vozilima i izmišljenim stazama. Napokon imamo ostvarenje koje pokriva današnji pravi WRC a usput nudi sve što i druge najbolje reli simulacije. Sramoćenje WRC-a sa igrama koje su delovale kao budžet naslovi je definitivno gotovo i posle dugo vremena imamo dostojnu konkurenciju Dirt Rally-ju. Fanovi svih tipova ovakvih igara više nemaju razloga za brigu jer sa dva ovako jaka naslova na sceni trenutno, situacija je nikada bolja.

WRC 8 (PC)
  • 8/10
    EmuGlx Score - 8/10
8/10

Finalni utisci

Neverovatan korak napred u odnosu na prošlo izdanje. Autori su saslušali fanove i iskoristi dodatnu godinu za razvoj da nam isporuče najkompletnije WRC izdanje do sada. Ako ste dovoljno strpljivi za poprilično ozbiljan nivo simulacije koji nije moguće mnogo ublažiti, WRC 8 nudi mnogo opcija za zabavu i sjajnu karijeru. Napokon naslov dostojan FIA WRC licence.