Klimaktičnim krajem Mist Of Pandaria ekspanzije, World of Warcraft franšiza polako ulazi u novu epohu koja ima naziv “Warlords of Draneor”. U novoj ekspanziji hrabre igrače put će odvesti na planetu Draneor u rat protiv Iron Horde koja je predvođena orkovskim herojima iz vremena originalnih RTS igara, Warcraft i Warcraft 2.

Naime, čitava ova priča počinje tako što bivši vođa horde Garrosh Hellscream biva izvučen iz svoje zatvorske ćelije u Kairozdormuu, koji poput zmajskog Deloreana u Back to the Future fazonu transportuje Garrosha na Draneor (isti poznat kao Outland pre nego što je eksplodirao) 35 godina u prošlost i tako drastično menja događaje koji su se desili pre početka prve igre (Orcs and Humans), time stvorivši kompletno novi timeline.

“Treba mi 1.21 gigawatta električne energije i vaša najfinija Drenejska rakija!”
“Treba mi 1.21 jiggawatta električne energije i vaša najfinija Drenejska rakija!”

Kao što se svi veterani Warcraft franšize sećaju, orkovi koji su izvršili invaziju na Azeroth su popili demonsku krv kao poklon od strane Goruće Legije da bi mogli da postanu bolji osvajači i ratnici, međutim to je imalo i par nuspojava poput ekstremne nasilnosti, genocida nad Drenejima i status robova Gorućoj Legiji. Nakon toga se dešavaju Warcraft 1-3. Naravno prva stvar koju Garrosh čini je pokušaj da ubedi Orkovske poglavice da ne piju demonsku krv, već da se okrenu gomili napredne tehnologije koju donosi iz svog doba. Pod vođstvom svog oca Grommasha ujedinjuje Orkove u Iron Hordi i usmerava silne vojske orkova na sadašnji Azeroth radi osvete. Tu započinje priča ekspanzije gde kombinovane snage Horde i Alijanse vrše kontrainvaziju na Draneor kako bi pobedili Iron Hordu.

 

U raznim misijama kroz ekspanziju, igrači će moći da se bore sa i protiv raznih likova iz istorije horde i dreneja, među kojima su mladi Velen, Ogrim Doomhammer, Ner’Zhul, Thrallovi roditelji i ujak, koji su tada su bili u cvetu mladosti. Draneor će biti stara verzija planete, pre nego što je došlo do traumatičnih događaja od kojih se raspao na više delova i od čega je ostalo samo ono što u trenutnoj WoW epohi znamo kao Outland. Kao šlag na tortu, pojaviće se i do sada neviđene izumrle vrste Ogroni i Saberoni.

Najveća inovacija u samom gejmpleju je to što će igrači moći da prave svoja vlastita sela/baze u formi garnizona, koji će moći da proširuju novim zgradama i utvrđenjima, kao i da zaposle gomilu non-player karaktera koje će moći da šalju na posebne misije. Stari modeli vaših karaktera će biti zamenjeni novim HD modernizovanim verzijama sa mnogo više poligona i detalja, napokon!

Igrali smo betu Warlords of Dreanor par dana ali nismo ostali oduševljeni jer mnoga od najavljenih unapređenja još uvek nisu implementirana u ovu verziju veoma ogreničene bete… Imali smo priliku samo da se poigramo sa novim talentima lvl. 100 likova (novi lvl cap), kao i kvestovanjem vezanim za izgradnju garnizona. Sve najbitnije novine u ekspanziji predstavljene su u sledećem official videu.

 

Dodatne priče van igre koje povezuju kraj Warlords of Draneor i prošle ekspanzije su roman “War Crimes” (dostupan preko Amazon servisa), koji pokriva Garroshovo suđene za ratne zločine i beg sa tog suda i kratka priča na Blizzardovom sajtu pod imenom “Hellscream”, koja pokriva dešavanja nakon što je Garrosh došao na Draneor i počeo da menja događaje. Tako da, ukoliko vas zanima kompletna priča, možete se pomoću ovog materijala informisati, i ubiti vreme u iščekivanju ekspanzije čitajući spomenuta dela.

Warlords of Draneor će se pojaviti u prodaji 13. Novembra ove godine za PC i Mekintoš u digitalnoj i fizičkoj varijanti, a uz preorder sa Blizz sajta dobija se i besplatan boost do nivoa 90, za sve nove heroje koji bi da se odmah uključe u akciju čim nova ekspanzija bude puštena.