Warhammer Fantasy univerzum uskoro dobija svoju akcionu rpg igru. Ekipi iz Eko Software-a je pripala takoreći čast da naprave Diablo klon koji će sa ponosm nositi žig Warhammer sveta. Znam znam, svi će reći: “Ali ali GW pravi loše igre tj bira loše timove”. Istina, skor im nije baš najbolji ali sa vremena na vreme se nađe neki dragulj u prašini.  Narode, na moje oduševljenje mi je ponuđena Early Access verzija i mogu samo da kažem da je dostupan materijal iskorišćen na veoma dobar način. Kao fan Warhammer-a mogao sam odmah da uplovim u priču iz introa i da vidim iz prve ruke kako izgleda avantura 4 “zupčanika” u velikoj mašini Starog Sveta.

Na prvi pogled igra izgleda dosta dobro. Ne znam koji su endžin koristili ali je sve upeglano i nema frame dropova što je pokazatelj da je optimizacija dobra. Detaljne teksture, dobri svetlosni efekti i solidan pathfinding su znak da ovaj naslov ide u dobrom pravcu. Pošto nisam imao prilike da isprobam maga ne mogu da kažem kako izgledaju čarolije i sve ostale eye candy zezancije ali verujem da je sve na nivou.

Mape deluju na samom početku dosta malo ali verujem da je to samo zbog ograničenja koje ova closed beta ima. Velika će šteta biti ako ova igra bude kratka jer se ispod površine krije premisa za sjajnu priču. Možete izabrati samo jednog lika nažalost u Early Access verziji što me je malo razočaralo ali sam bio u fazonu go with the flow. Lik koga sam vodio se dosta dobro uklapa u okruženje iako je zaplet klasično Warhammer-ovski.

Velike zle sile su odlučile da još jednom probaju da napadnu Imperiju i da je bace na kolena uz pomoć Haos čarobnice koja sebe zove The Harbinger. Mladi naslednik imperijalnog trona Magnus se nalazi u magičnoj komi za koju Witch Hunteri i inkvizicija tvrde da je odgovoran glavni junak. Pod sumnjom da je uprljan Haosom, prvi kvest glavnog protagoniste je da uz pomoć velikog Elfovskog maga Teklisa skine ljagu sa sebe i da pronađe izvor haotičke pretnje.

Mreža kanalizacionih tunela ispod glavnog grada je samo početak velike avanture koja će igrače da vodi kroz 4 poglavlja ispunjena haos demonima i svim ostalim grozotama koje vrebaju sa one strane realnosti. Ako želite epske fajtove koji na dosta veran način prenose atmosferu Old Worlda ili ako samo želite još jedan Diablo fix – ne tražite dalje.