Prosto je čudno koliko opisa počinjemo sa ”još jedna igra sa Wii U nam je stigla i na Switch konzoli”, ali situacija je takva da Nintendo sa namerom plasira skoro sve naslove sa te obskurne konzole na Switchu. Još uvek nismo zauzeli stav o tome, da li je to kul što rade ili je možda malo, u neku ruku podmuklo da izbace apsolutno istu igru sa punom cenom za svoju sledeću konzolu. Možda je još gora situacija što polako dobijamo i Wii portove nekih igara koje možda niko nije tražio, ali u nedostatku zabavnog, porodičnog sofwarea, najlakše je plasirati neke ne tako popularne naslove i načiniti ih popularnim zbog same popularnosti Switch konzole. Toliko popularizma… Jedno je sigurno, retko koja od ovih igara dobija ”remaster” tretman na Switchu. Obično su to samo još jedni obični portovi, a na sreću ili žalost, dobili smo još jedan.

Go Vacation je igra koja nam dolazi od Bandai Namco, dok publishing radi Nintendo. Originalna igra je izašla za Wii konzolu na kraju životnog veka, te je retko ko igrao pored Wii Sports i gomilu drugih sličnih igara. Ipak, premisa je zanimljva kao i količina mini igara koje možete naći u ovoj kompilaciji, nego krenimo iz početka.

Go Vacation je kompilacija mini igara, sa dešavanjem na resort ostrvu. Glavna ideja je bila da ovo pruži zabavu za apsolutno celu porodicu, sa mnogim raznolikim i zanimljivim aktivnostima. Igra je donekle i uspela u tome, sa par užasno realizovanih izuzetaka. Naravno, Wii je bila savršena konzola za kompilaciju ovakvih igara zbog kontrolne šeme, i to je dalo ideju Nintendu da je izbaci i za Switch, jer je zabava u društvu jedan od glavnih selling pointa ovog naslova. Kako ste sve više i više vremena provodili sa igrom, tako je ona postajala zanimljivija, a nekako nije mogla brzo dosaditi zbog ogromnog broja aktivnosti. Mogli ste da pecate, da igrate tenis, odbojku, vozite bagije po plaži, spuštate se balonom niz snežnu planinu. Izbor aktivnosti je prosto ogromna. Sve se svodilo na motion kontrole dok je u nekim igrama omogućena i klasična šema kontrola. Zanimljivo je to što je Bandai Namco uspeo da načini da ova igra bude zabavna čak i ako je igra samo jedan igrač. Kontorle su bile sjajne i sa odličnim odzivom, bilo je pravo uživanje igrati je, ali pored Wii Sportsa i svega ostalog šta je činilo svaku sličnu igru totalno neuspešnom, Go Vacation je morao potražiti uspeh na nekoj drugoj platofrmi. Tako smo dobili Switch port.

Generalno gledano, igra je apsolutno ista što se tiče sadržine. Kontrole su sada više klasičnijeg tipa, znači skoro sve igre kontrolišete analogom i dugmićima, što je malo razočaravajuće jer smo očekivali da mašemo rukama i malo vežbamo po dnevnoj sobi. Suština je ostala ista, a to je zabava. Možda zbog klasičnih kontrola nije baš, kako da kažemo, jednostavna za korišćenje onim igračima kojima igre nisu hobi, ali svako će se navići na krajnje jednostavne kontrole vremenom. Mala olakšavajuća okolnost je to što je igra baš baš laka, bolje rečeno ”spora” u svakom smislu. Tako da čak i neiskusni igrači mogu da uživaju u nečemu drugačijem. Najveća boljka Wii verzije je bio framerate, koji je u trenuima prosto bio užasan, dodirivao brojku od deset sličica po sekundi. Time je party igranje prosto bilo nezamislivo. U Switch verziji je to sređeno, ali ponovo, brzina i težina igre ubijaju bilo kakav izazov, makar za nas, iskusnije igrače.

Ne kažemo da nije zabavna, ali je definitivno zabavnije igrati sa nekim nego sam, jer društvo čini ovu igru zanimljivijom. Pohvalno je to što u igri ima četiri oblasti koje su spojene u jednoj. Praktično cela igra je jedno ogromno igralište gde možete raditi apsolutno šta god poželite. Ako ništa drugo, makar zbog toga vredi probati igru i dati joj šansu, a ukoliko imate nekog mlađeg u porodici, verujemo da će vam ovo biti odlična zabava.

 

Go Vacation je sasvim okej i zabavna igra. Možda naš tekst nije toliko optimističan i pozitivan jer smo očekivali ono šta Switchu fali, zamenu za Wii Sports koji apsolutno svi jedva čekamo. Na žalost, dobili smo drugi tip igre koji je iskreno ultra zabavan u trenucima. Naslov koji će sigurno okupirati celu porodicu i dati sate i sate zabave dok se odmarate od Splatoon ili Bayonetta igranja.

Go Vacation (Nintendo Switch)

Finalni utisci

Go Vacation je sasvim okej i zabavna igra. Možda naš tekst nije toliko optimističan i pozitivan jer smo očekivali ono šta Switchu fali, zamenu za Wii Sports koji apsolutno svi jedva čekamo. Na žalost, dobili smo drugi tip igre koji je iskreno ultra zabavan u trenucima. Naslov koji će sigurno okupirati celu porodicu i dati sate i sate zabave dok se odmarate od Splatoon ili Bayonetta igranja.