Ubisoft je izbacio prvi DLC za svoju popularnu multiplayer taktičku pucačinu Tom Clancy’s Rainbow Six Siege. Kao što to obično biva, leak je bio potpuno istinit i dobili smo ono što se i spekulisalo, plus mnogo poboljšanja koje možete pročitati na ovom linku. Po svim promenama, možemo samo zaključiti da Ubisoft pažljivo motri i sluša feedback zajednice i jednostavno se trudi da igra ostane na nivou mesecima nakon izlaska.

Igračima će od danas biti dostupna još dva operatera, članovi elitne jedinice kanadskih specijalaca JTF 2 (Joint Task Force 2). Pored operatera, ubačena je nova mapa – Yacht kao i nekoliko novih skinova za oružje. Pored dodatih stvari, ubačen je i Spectator Mode koji je moguće aktivirati u Custom Games.

Operation Black Ice 3

TC’s Rainbow Six Siege filozofija dodatnog sadržaja nakon izlaska igre je da izbegne cepanje zajednice i da svi igrači dobiju svaki sadržaj potpuno besplatno. Mape, novi modovi će u startu biti besplatni dok će se operateri i skinovi za oružja otključavati za R6 Renown, virtualnu valutu u igri ili R6 Credits, koju možete kupiti za pravi novac.

Operation Black Ice 1

Svi igrači koji poseduju Season Pass mogu već sada skinuti novi DLC dok će svi ostali igrači biti u mogućnosti za nedelju dana, to jest devetog februara.

JTF 2 Operateri

Novi operateri nose imena Buck i Frost, kao što se znalo i nakon procurele informacije.

Baš kada smo pomislili da ih neće biti, Frost je nastupila kao prvi ženski defanzivni operator. Tina Lin Tsang je operator sa srednjim oklopom i osrednjom brzinom. Pored pumparice i laganog C1 SMG-a kao primarnog oružja, tu su pištolj, deployable shield i c4 kao gadget i naravno novi specijalni Gadget – “Welcome Mat”. Znate one velike zamke za medvede? Ovo bi otprilike trebalo da bude slično tome, samo za ljude. Nemoguće je detektovati elektronskim skenerima a kamuflažni dizajn je čini skoro neprimetnom za neprijatelje. Naravno poenta je da uhvati nogu protivnika i imobilizuje je, i to savršeno i radi.

Operation Black Ice 1

Buck je  operator tima koji napada. Sebastien Côté može da bira jedno od dve primarne assault puške, i svaka od njih poseduje takozvani The Skeleton Key. 12 Gauge shotgun koja je smeštena ispod glavne cevi puške. Shotgun-Rifle kombinacija pruža lako prebacivanje iz ranged combat u close combat mod, gde naravno samo jedna patrona može da ubije neprijatelja, jako efikasno i brzo, naravno ukoliko ste precizni. Pored čarobnog The Skeleton ključa, Buck može poneti Stun granatu ili Breach Charge kao jedan od gedžeta. Naravno tu je i sekundarni MK1 pištolj od 9mm.

Lokacija nove mape je Hudson Bay u Kanadi. Zamrznuta napuštena jahta u moru skriva nove tajne, štekove i otvara nove načine kako efikasno odbraniti objektiv ili napasti protivnički tim. Sjajni detalji zamrznute mape, krckanje leda i vetar će vam kako pomoći tako i odmoći u lokaciji vaših neprijatelja osluškivanjem. Ništa vam drugo ne preostaje nego da budete prilično pažljivi i fokusirani na svakom koraku ove mape, jer nikada ne znate iza kog dela zamrznutog broda se krije vaš neprijatelj.

Operation Black Ice 2

Ukoliko posedujete Season Pass, uskočite i probajte nove operatere na divnoj novoj mapi, a ukoliko ne, nedelju dana čekanja nije previše za ovaj sjajni besplatni sadržaj za TC’s Rainbow Six Siege igru.