Jojo’s Bizzare Adventure je serijal koji je, bez obzira što je prisutan već gotovo tri decenije, svoju masovnu popularnost stekao tek anime adaptacijom krajem 2012. Godine. Od tada se smatra poslednjim baštionom stare škole animea, u kojima su stil i forma važniji od želje fokus grupe i broja kawai srednjoškolki po epizodi. Složićemo se da je Jojo možda i poslednja upaljena sveća koja nas čuva od tame lolikona, yaoija, ecchi-ja i ostalog devijantnog smeća u kojem je japanska anime industrija već odavno do grla. Međutim, meni lično Jojo i njegov stil nikada nisu uspeli u potpunosti da prirastu za srce. U mojim očima će uvek ostati upamćen kao fensi kopija Fist of the North Star. Međutim, u današnjem vremenu gde je i Dragon Ball postao teško smeće, Jojo je as good as it gets. Eyes of Heaven je najnoviji nastavak franšize, ekskluzivno za PS3 i PS4 sisteme, tako da fanovi ovog serijala svakako imaju razloga da se obraduju.

Story mode započinje odmah nakon završetka Stardust Crusaders sage. Jotaro-a i družinu na opšte iznenađenje napadaju prijatelji za koje su mislili da su mrtvi – Avdol, Iggy, Ngol i Kakyoin. Aura koja okružuje napadače jasno govori da nešto nije u redu sa njima. Nakon što su ih Jotaro i družina pobedili, pojavljuje se i Speedwagon koji uz pomoć mumificiranog dela takozvanog “svetog leša” uspeva da Kakyoin-a oslobodi zle aure. Zatečena situacijom, ekipa biva upoznata sa “anomalijama” koje se pojavljuju duž svih vremenskih perioda, a za koje je zaslužan “svetac”. Jedini način da zaustave ovog misterioznog protivnika jeste da skupe svih devet delova “svetog leša” koji se nalaze kako u prošlosti, tako i u budućnosti. Čitava kampanja je solidno uklopljenja. Kako budete skakali od perioda do perioda, sretaćete se sa svim važnijim likovima JoJo univerzuma. Neki od njih će se pridružiti vašem pohodu, dok ćete sa drugima morati da voditie žestoke bitke. Iako nije na niovu animea, dovoljno je interesantna i davaće kontekst narednim borbama, ali od samog starta će biti jasno da je sve moglo znatno bolje. U odnosu na kampanju iz poslednje Naruto igre, koju je CyberConnect2 takođe pravio, Eyes of Heaven deluje traljavo i jeftino.

Što se samog izvođenja tiče, JoJo’s Bizarre Adventure: Eyes of Heaven je najbolje opisati kao “timsku arena tabačinu“. Borbe će se uvek odigravatu u “2 na 2” maniru, gde igrač kontroliše glavnog lika a kompjuter pomoćnika. Prilično su haotične, ali ne u dobrom smislu te reči. Igra ne poseduje neophodnu preciznost, a dobar deo vremena ćete udarati u prazan prostor, moleći boga da se protivnik nacrta u pravcu vašeg napada. HP sistem je takav da nakon skidanja jedne hp linije protivnik pada na zemlju gde je neranjiv narednih nekoliko sekundi. Ukratko, ovo znači da je sav kombo potencijal koji ova igra poseduje bačen u vodu. Nakon skidanja hp linije svaki naredni napad biće automatski otkazan što ubija ritam igre. Kombo/specijalni udarci su tu čisto zbog kul efekta, a ne koristi. Arene su prilično prostrane, postoji niz zamki i predmeta koji će tokom borbi biti od koristi. U story modu će ove arene biti pretvarane i u takozvane hub-ove u kojima ćete moći da istražujete anomalije i pričate sa ostalim borcima. Što se tiče likova kojima možete igrati, Eyes of Heaven poseduje gotovo sve relevantne karaktere JoJo univerzuma. Svaki od boraca ima jedinstveni skill tree gde je moguće istraživati određene skill-ove kao i učenje novih tehnika. Poeni za upgrade se dobijaju kroz lvl sistem. Investicijom u ovaj aspekt igre, vaši likovi postaju moćni do te mere da igra prestaje da pruža bilo koju vrstu izazova.

Pored story moda tu su i free battle i online mod. Takođe tu je neizostavni shop, gde je moguće kupovati kartice, titule i ostale nebitne stvari, zatim nekoliko modova za fanove serijala u kojima će moći da saznaju više o Jojo univerzumu, kao i custom mod gde možete sami sastaviti izgled vašeg omiljenog lika. Ovo je u svakom slučaju, sada već standardan sadržaj za ovaj tip licenciranih tabačina. Vizuelno, igra doslovce prati bizarni stil po kojem je ovaj serijal već decenijama prepoznatljiv. Na žalost, svi ti prenaglašeni vizuelni elementi jednostavno ne funkcionišu kada želite da napravite meni sistem. Vulgarna šarenolikost će vam praviti problem svaki put kada budete pokušali da pronađete ili pročitate nešto. Igra ni grafički ne briljira, iako prati stil iz mange i animea, ipak zaostaje u odnosu na trenutnu generaciju tabačina. Eyes of Heaven u suštini deluje kao PS3 port, što neće imponovati vlasnicima PS4 konzole. Muzička podloga, kao i glasovna gluma su na prilično visokom nivou, tako da makar sa te strane ova igra nije u potpunosti promašaj.

JoJo’s Bizzare Adventure: Eyes of Heaven je jedna prilično generična i licencirana igra. Ako ste fan ovog serijala bićete zadovoljni, ali ne i oduševljeni ovim nastavkom. Ukoliko ipak imate želju da probate, naša preporuka je da ga iznajmite ili kupite na sniženju, pošto po punoj maloprodajnoj ceni ovaj naslov nikako neće ispuniti vaša očekivanja.