Želeli bismo da vam predstavimo novu igru uspešno finansiranu na Kickstarteru iz kreativne kuhinje veterana u modelovanju minijatura i igara na tabli Džina Beja i Hanakai Sudios-a. U pitanju je taktička role-play igra sa figurama imena Prodigy.

Ako ste imali iskustva sa igrom Skylanders čiji je zvanični predstavnik za Srbiju firma ComputerLand onda će vam tehnologija koja se koristi u ovoj igri biti poznata. Starter pakovanja sadrže digitalnu verziju igre, podlogu za igru, specijalni prsten koji čuva podatke o vašim likovima, 8 arcana kartica i 3 minijature. Prodigy je igra koja kombinuje taktički role-play u kombinaciji sa figurama visokog kvaliteta koje se pomeraju na gore pomenutoj specijalnoj podlozi. Interakcija između likova se odigrava na kompjuteru u okviru video igre i bitke su potezne što će svakom igraču dati dovoljno vremena da razmisli o svojoj taktici. Figure koje dolaze su veoma detaljne i dinamične što i možemo očekivati od čoveka sa pedigreom kakav je Džin Bej. Ne zna se da li će biti ofarbane u startu ili ne ali verujemo da farbačkim entuzijastima to neće predstavljati neku prepreku.

Figure se pomeraju po podlozi koja beleži njihov položaj u odnosu na protivničke i borbene osobine svakog lika tj figure možete modifikovati sa specijalnim Mana i Arcana karticama. Aktivacija svake partije se odvija uz pomoć prstena moći iliti “ring of power” i partija može  početi. Za početak će biti dostupno 16 likova podeljenih u dve frakcije (Storm i Thorns) plus epik karakteri. Dodatni likovi će se prodavati zasebno.

Bej je bio član kreativnog tima koji nam je doneo Warhammer i Warhammer 40K igre sa figurama i posle je prešao u jedan od najboljih kreativnih studija – Rackham. Rackham je inače poznat po igri Confrontation koja je imala veliku popularnost i iz koje su proizašle dve manje poznate strateške igre na PC-ju a to su Confrontation the game i Aarklash Legacy. Posle gašenja Rackhama prešao je u Hanakai Studio gde je glavni i kreativni direktor.

Igra se očekuje uskoro u prodaji i za više vesti o prelepom svetu Thasys-a gde se ova igra odigrava pratite naš sajt.