Igre za najmlađe nisu tako česta pojava, još manje na našem tržištu. Generalno gledano, mlađa publika se i pored ograničenja godina, i dalje “uživa“ u igrama kao što su GTA, Call of Duty, pa čak i nekim brutalnijim naslovima. Ipak, lepo je videti kada neko pazi za svoje potomke i ograničava ih da igraju samo ono šta je pravljen za njih.

Već smo radili nekoliko recenzija dečijih igara, jedna od njih je bila Ben 10 za Nintendo Switch. Igra koja je rađena po mega popularnoj dečijoj seriji. Najveća fora je što je igra stvarno dobro ispala, da kažemo zanimljiva čak i za one koji bi da se vrate u mlađe dane, opuste i uživaju u nečemu šta su gledali sa njihovim klincima na televiziji.

Sada nam stiže još jedna igra koja je rađena po još jednoj dečijoj TV Seriji, Paw Patrol.  Ova dečija serija možda nije toliko popularna na našim prostorima, ali je preko baš big deal, jer da nije, Bandai Namco ne bi uložio svoj trud i napore kako bi izbacio istoimenu igru za sve popularne platforme. Šta više, serija jeste zanimljiva i prati priču pet pasa koji ”rade” kao spasioci. Iz epizode u epizodu se susreću sa novim izazovima koje moraju rešiti samostalno ili u grupi, kako bi na kraju svi (najviše deca) bili srećni i zadovoljni. Mislim naravno da vidimo appeal ove serije, najviše za klince, i jasno nam je da Bamco pokušava da unovči veliku, trenutnu popularnost ovog naslova na zapadu plasirajući interaktivni softver za najmlađe.

Paw Patrol: On a Roll je poprilično jednostavan i straightforward platformer koji prati priču iste grupe pasa kao i u seriji. Kroz jednostavne nivoe, potrebno je da rešite neke male zagonetke, zaobiđete prepreke, kako bi uspešno kompletirali nivo. Generalno gledano, to je otprilike to. Mehanika, izgled likova i izgled nivoa je poprilično jednostavan i ne komplikovan. Naravno da su u prvom planu psi koje vodite. Jednostavnim skakanjem ili duplim skokom možete sakupljati hranu za pse kako bi otključali određene bonuse na kraju nivoa. Ovde se može videti da je Bandai Namco odabrao da igra na sigurno, ne rizikuje već ide na najjednostavniji platforming u ovom naslovu. Generalno gledano, skoro je nemoguće poginuti u ovoj igri, jer ko bi želeo da vidi kako slatke kuce gube život, zar ne? Platforme na kojima skačete su jednostavno ogromne, tako da je nemoguće promašiti. Prepreke koje bi mogle da vas odvedu u smrt su minimalne, tako da baš ukoliko je igrač neobazriv može upasti. Ipak, sve izgleda simpatično i slatkasto, ali ne možemo da izbacimo mišljenje da ova igra izgleda kao da je napravljena u dva tri dana preko Unity Enginea.

U igri imate šesnaest spasilačkih misija, zadataka za vaše psiće. U zavisnosti od problema koji vas zadesi, moći ćete da igrate sa drugim psom. Osnovna mehanika je apsolutno identična za sve pse, do trenutka kada se koriste specijalne mogućnosti likova. Svaki pas ima svoju ”specijalnost” nebitno da li je ona letenje, ronjenje ili nešto drugo, nikada nećete imati potrebu da je sami aktivirate, već će nivo na kojem ste, diktirati da igrate sa tom specijalnom mogućnošću. Ukoliko igrate u kooperativnom modu, tada je malo drugačije, jer je saradnja ključ uspeha. Pošto na svakom nivou, kao što smo rekli, je potrebno da neko iskoristi svoju specijalnu mogućnost, tada je bitna komunikacija u igri, bolje rečeno, koordinisanje ko će šta uraditi. Možda je ovo očekivano za apsolutno sve ostale igre ovog tipa, ali u dečijoj igri to je jako veliki plus, jer vas igra tera da komunicirate sa vašim najmlađima, i zajedno dođete do rešenja.

Paw Patrol: On A Roll (Nintendo Switch)
  • 6.5/10
    EmuGlx Score - 6.5/10
6.5/10

Finalni Utisci

Paw Patrol: On a Roll je jako simpatična igra, i da, zabavili smo se igrajući je. Pogotovo je bilo zabavno mlađoj publici, jer simpatični, maleni psi, nikada ne mogu biti dosadni, pogotovo ako rade tako plemeniti posao, kao što je spašavanje drugih životinja. Ukoliko su mlađi članovi vaše porodice fanovi ove serije, tim bolje, jer će ih igra definitivno oduševiti.