Kao i svake godine, krajem septembra nam stiže nova verzija 2k-ove simulacije košarke – NBA 2k izdanje za sledeću kalendarsku godinu. Ako se sećate, NBA 2k16 je digao nešto više prašine nego obično sa sjajnom prodajom na svim sistemima. Da li će NBA 2k17 ponoviti uspeh i šta uopšte novo može da donese posle veoma kompletnog prošlogodišnjeg izdanja?

MyCareer je ovoga puta odrađen malo drugačije. Za razliku od dramatizovane priče koju je režirao Spike Lee prošle godine, sada imamo klasičniji nelinearni pristup karijeri. Ponovo kreirate svog lika, čiji cilj je da se sa dna probije na sam vrh NBA-a. Nažalost, i dalje ima dosta scena koje nisu vezane za samu košarku, razni sponzorski eventovi i animacije koje ne mogu da se preskoče umeju da dosade i rastegnu celu stvar. Ipak, sveukupno mod karijere biće izuzetno zabavan svim NBA fanovima koji žele da u isti ulože dosta svog slobodnog vremena. U MyCareer modu ove godine, jednog od glavnih likova tumači i glumac, za NBA veoma interesantnog imena – Michael B. Jordan.

 

MyGM je mod za još luđe fanove, jer u istom preuzimate ulogu generalnog menadžera tima. Možete da napravite 36. tim u NBA ligi, smislite ime, dizajn dresova, izgled arene i onda se upustite u epski dugu karijeru menadžerisanja sve dok svoj tim ne dovedete do vrha NBA-a. Menadžerske obaveze ovaj put uključuju i izuzetno realno simuliran NBA draft, sa svim mogućim opcijama koje koriste pravi menadžeri.

MyTeam je tu po peti put u serijalu, i predstavlja svojevrstan virtuelni card trading game. Igrači sastavljaju svoje custom dream teamove, i u turnirima sa drugim igračima se bore da otključaju još kartica, playbookova i drugih predmeta koje mogu da iskoriste na svom timu ili prodaju dalje. Stvari se na sreću kupuju virtuelnom valutom.

MyLeague je proširen u 2k17 i sada sa svojim prijateljima online možete igrati i do 80 kompletnih sezona, pa ko voli nek izvoli.

 

Ako ste fan NBA-a, ili košarke generalno, ovo vam sigurno nije prvi NBA 2k naslov i veoma dobro znate šta da očekujete. Kao i uvek, tu je update-ovan roster svih aktuelnih NBA timova, a kao bonus prisutni su i, nama posebno interesantni, nacionalni timovi, kao i Evropska liga. Tu su naravno i klasični timovi iz NBA prošlosti koje ovoga puta na coveru Legends izdanja predstavlja Kobe Bryant, čovek nama gamerima interesantan po neobičnom rekordu – zahvaljujuči svojoj izuzetno dugoj karijeri, već 20 godina je prisutan u NBA video igrama!

Kao i svake godine, grafika deluje za nijansu bolje, animacije (posebno one prelazne) su doterane, pokreti se sada lakše i prirodnije vezuju, a kompletnu atmosferu upotpunjuju i najbolji play by play komentatori u sportskoj igri do sada. Tu su naravno i svi prateći elementi pre, za vreme, i posle utakmice, koji stvaraju utisak da gledate NBA prenos na TV-u. Za izbor čak 50 pesama na OST-u ovaj put bili su zaduženi Grimes, Imagine Dragons, i Noah Shebib.

Ono što takođe nije nikakvo iznenađenje je da modova, opcija i mogućnosti customizacije apsoliutno svega, ima toliko da postoji realna šansa da nećete stići sve da izgustirate do izdanja za 2018. godinu, što je verovatno i plan svih superfanova ovog serijala i sporta. Za casual publiku, NBA 2k je i dalje najbolja simulacija košarke koju možete da igrate ove i svake godine. Iako je objavljen i za last gen, preporučujemo izdanje za nove konzole kao i dosta bolje optimizovanu verziju za PC… See you on the court!