Anualne franšize su verovatno mnogima dosadile. Često ne donose previše promena, pogotovu one sportske. Većina fanova ih smatra suvišnim i voleli bi da postoji model koji će jednostavno unapređivati postojeću igru sa novim nadogradnjama i korisnim promenama nego što će morati svake godine iskeširati za novi naslov.

Sa druge strane, postoje timovi u našoj divnoj industriji, koji se trude iz petnih žila da iz godine u godinu plasiraju nastavke svojih franšiza sa poboljšanjima koji imaju smisla. Jedan od takvih timova je italijanski Milestone, koji trži licencu za MotoGP šampionat, kao iza Motocross i još par drugih moto naslova na tržištu.

Od kako su počeli da rade sa ovim igrama, iz godine u godinu se trude, slušajući tu ne tako veliku zajednicu, da unaprede svoje naslove. Poslednjih par godina, prebacivanje na trenutne konzole i borba sa grafičkim endžinima im je zadavalo dosta muka, ali su odlučni u svojoj misiji na kojoj rade u unapređivanju ovih franšiza i plasiranju što boljeg naslova.

Prošle godine, MotoGP 18 je stigao zapakovan u novi, Unreal Engine 4. Kao što smo pisali, igra je uspela da prebaci mnogo toga iz 2017 verzije, ali nekompatibilnost svega šta je bilo u starijim igrama i novog enginea je bila očigledna. Jednostavno godinu dana za ne tako veliki tim je bio izazov, ipak ono šta smo dobili je bilo dosta bolje nego šta smo mislili da ćemo dobiti. Iako je igra, kako da kažemo, polu-radila, ipak je imala tu neku draž, osećao se entuzijazam developera i pružila je dosta zabave svim zaljubljenicima MotoGP šampionata.

Ove godine Milestone obeležva drugu godinu rada na UE4 u svojim naslovima, te nam je stigao MotoGP 19, bolji nego bilo koji ranije, skoro savršena simulacija, ali ipak ne na tom nivou kao neke druge trkačke franšize, na primer F1 šampionat. Sa druge strane, MotoGP 19 nudi toliko poboljšanja i sadržaja, da smo u trenucima pomislili da je prošlo više od 12 meseci između prošlogodišnjeg i ovog naslova.

Milestone se jednostavno trudi da plasira što bolju igru i pruži najbolje iskustvo svojim igračima. Šta to znači za konačne kupce i kakvu su nam igru sada dostavili? Krenimo ispočetka.

Moto GP 19 je simulacija Moto šampionata koji svi mi volimo (ili makar par nas u Srbiji). Simulacija koja najvernije prenosi adrenalin moto trka i to ne samo u GP šampionatu. Odmah na početku možete da izaberete dva moda, Pro ili Standard karijeru gde ćete se takmičiti. Da se razumemo odmah, čak i Standard, iako nedostaje to ”Pro” iz naslova, nije za sve igrače, ili bolje rečeno, igra u bilo kom modu je samo za one koji su iskusni MotoGP igrači. Koji su se jednostavno susretali i ranije sa ovim igrama ili makar malo imaju smisla sa motorima u stvarnosti ili u nekoj drugoj igri.

Da se prvo pozabavimo mehanikom. Iako se ne reklamira na sva vrata kao ”simulacija” već kao mešavina arkade i simulacije, ovo jeste verno prenešena mehanika iz realnog okruženja, sa svim problemima, poteškoćama i preprekama koji vozači imaju na stazi sa svojim motorom. U svakom trenutku je bitno kako vozite, gde je težište vašeg tela u odnosu na motor, kada i gde kočite i kako ulazite u krivinu. Nebitno da li su vam uključeve svi assistovi u igri ili ne, jednostavno morate da znate osnove makar nekih trkačkih igara. Bez nekog predznanja, ova igra jednostavno nije za vas.

To je poprilično zanimljva osnova jer kako godine prolaze, MotoGP ne postaje dostupniji svima, nego vešto bira svoju publiku kao što ona bira i njega, i pruža zadovoljstvo samo onima koji su istrajni, pravim ljubiteljima Moto GP šampionata.

Možemo samo da zamislimo zbog čega je to tako, ali manjak vremena i prilagođavanje igre apsolutno SVIM igračima za godinu dana, nije bio cilj razvojnog tima. To može da bude veliki plus, ali za nove, sveže igrače je jedan veliki minus i totalno odbijanje od ove franšize. Milestone je u proteklih godina imao mnogo više problema i bitnijih stvari koje su trebale biti popravljene u odnosu na prošlogodišnje izdanje.

Kao što smo rekli, ta sinergija između grafičkog endžina i mehanike koja jednostavno nije dobro funkcionisala. Sada je to dovedeno skoro do savršenstva. Nebitno da li vozite Red Bull Moto GP, Moto2, Moto3 ili čak novu Moto E klasu, sve se razlikuju po pitanju mehanike, fizike i kontrolisanja motora do najsitnijih detalja. Svaka jasno stavlja do znanja o kojoj se klasi radi, u svakoj klasi vladaju druga pravila kontrolisanja motora i njihovog odnosa sa svetom, tj fizike na stazi. Toliko se Milestones pobrinuo oko detalja, da je prosto bilo nemoguće da se fokusiraju na ”learning curve” za nove igrače. To je bio mač sa dve oštrice, ali razvojni tim je verovatno primetio da godinama u nazad prave igru za prave entuzijaste i ljubitelje MotoGP-a, ne za nekog ko bi možda kupio igru jer mu je dosadno da kampuje u Call of Duty naslovima.

Naše mišljenje je da je pravac kojem se razvojni tim Milestones uputio je i više nego dobar, jer definišu sebe i ovaj žanr, fokusirajući se na nešto šta je bitno, a to je autentičan prenos osećaja i euforije Moto šampionata na konzolama i PC-u.

Kao što smo napomenuli, kada započnete karijeru, možete da izaberete od kog šampionata želite da krenete. Razlika između Standard i Pro karijere, sem toga što je Pro zasnivana na totalnoj simulaciji, bez ikakvih pomoći i sa full oštećenjem motora, morate voziti onoliko krugova koliko se vozi u stvarnosti, na svakoj od 19 staza šampionata. Kao što je rečeno, samo za prave entuzijaste. U Standard karijeri je moguće da izaberete koliko krugova i koju fazu sve želite da odvozite, oba treninga, jednu trku u toku nedelje ili dve. Kvalifikacije ili možda želite da počnete sa začenja. Standard iako pruža ukjučivanje i isključivanje svih pomoći, je i dalje težak za nove igrače. Bez strpljenja jednostavno nećete stići toliko daleko.

Pored vožnje i šampionata, tu je detaljna kustomizacija vašeg karaktera, odabir sponzora i apsolutno svaka stavka koju ste mogli da zamislite u pravljenju vašeg vozača. Jedna jako lepa novina je pomoć vašeg mehaničara na stazi. Verovatno mnogi neće znati šta nije u redu sa njihovim motorom, već će reći da jednostavno se ne ponaša kako želi, da kočnice ne reaguju na vreme, da postoji proklizavanje u određenim trenucima. Sa par odgovora dok objašnjavate vaš problem, mehaničar će vam dati sugestije kako da poboljšate užitak, a često će ta poboljšanja stvarno uroditi plodom. Pored toga, detalji kod motora, zamena i podešavanje apsolutno svakog dela je urađeno sa neverovatnom količinom detalja. Prosto smo bili zapanjeni da su toliko vremena proveli na ”sitnice”, samo sa ciljem da sve bude što više autentično.

Kada smo kod već neke vrste AI-a, Milestone se pohvalio da ove godine postoji takozvani Neural AI, koji će učiti iz kruga u krug i ponašati se adekvatno u odnosu na uslovima u kojima se nalazi. Moramo napomenuti da u određenim trkama ovo ima smisla, ali nekada se ipak dešavaju neke skriptovane stvari, kao što je istovremeno kočenje ili skretanje nekoliko vozača u liniji. Čudna slučajnost ali ipak mislimo da je makar jedan deo AI-a ipak skriptovan na neki način.

U igri su ubačena još par modova koji prate dešavanja iz istorije čiji akter možete postati vi. Nebitno da li su to šampionati ili određene trke u kojima se lomio šampionat, možete da pristupite skoro svim najbitnijim istorijskim dešavanjima i doživite ih iz vašeg ugla.  Samo u tom modu je ponuđeno preko 50 legendarnih vozača, 35 motora i tri istorijske staze poznate svim ljubiteljima MotoGP sporta.

MotoGP 19 (Xbox One X)
  • 8.5/10
    EmuGlx Score - 8.5/10
8.5/10

Finalni utisci

Na kraju, MotoGP 19 je VELIKI napredak u odnosu na prošlogodišnje izdanje, ali ipak kvalitet ne može da se meri sa F1 simulacijama koje izlaze svake godine. Ciljna publika je drugačija kao i veličina tima koji radi na igri. Za sada, ovo je najkompletnija i najdetaljnija igra ovog tipa i jedna skoro savršena simulacija sa par malih zamerki. Ipak, Milestone studiju će trebati makar još godinu dve da usavrši formulu i simbiozu sa novim enginom, a tada je skoro zagarantovano da ćemo dobiti jednu nezaboravnu simulaciju MotoGP šampionata.