Lete kockice na sve strane!

U moru “All Stars” Smash Bros derivata, svako želi da se oproba i ugrabi parče kolača u nadi da će moći da inkasira na nemoralno apsurdnim količinama estetskih mikrotransakcija. Od Smash Bros, preko PlayStation All-Stars Battle Royale, sa trenutno popularnim Nickelodeon All-Stars i MultiVersus, LEGO je odlučio da uskoči na taj voz i okuša sreću, ali je očigledno da nisu bili spremni na konkurenciju.

LEGO Brawls je kopija gore navedenih igara ali je trik da je igra prvobitno bila deo Apple Arcade preciznije, u pitanju je port sa mobilnih telefona koji je odlučio da se ubaci i u svet konzola i zapravo ozbiljnijeg gaminga. Smash Bros je vremenom postao svoj žanr ali iskusniji igrači ovakve versus fightere mogu da nazovu i “platform fighters”. Preciznije, borbe su u 2D svetu sa više raznih platformi koje omogućuju da se u isto vreme borite sa više protivnika tako da je kretanje imperativ. Silne zamke na nivoima su obavezne kao i rizik od pada sa platformi u provalije koje će vam smanjiti broj života u trenutnom meču.

Kako pokrenete LEGO Brawls nemate mnogo priče, tutorial će vam reći IDI TU ZA AKCIJU i to je to. Čak ne dobijete ni objašnjenje da imate dash dugme za brže kretanje već samo dugme za skok i inicijalni napad. Čuvate regiju i sakupljate poene time što samo stojite na odredjenoj lokaciji i branite je od protivnika. Naravno pored king of the hill moda imate team deathmatch kao i battle royale gde se svako bori za sebe.

Tu su i powerups koji su rasuti na sve strane i od konjića koji čisti sve protivnike u liniji, do helikoptera koji baca bombe, na raspolaganju vam je fin dijapazon kojim ćete steći ozbiljnu prednost nad protivnicima. Priča? Nepostojeća, ipak je u pitanju port sa mobilnih telefona koji hoće da čim se upali počne haos, što vam ova igra i omogućuje i može se reći da je to jedina dobra strana ove igre. Leveling sistem sa kojim otključavate delove za vaše lego karaktere je izuzetno naporno i suvoparno odradjen tako da se forsira besumučni grind koji je definicija haosa sa mikrotransakcijama, ali pošto je igra toliko brutalno skinuta sa Apple Arcade, mikrotransakcije su zamenjene sa gridnom, tako da igra na sve strane vrišti da je loš mobilni port.

Grafika … igra izgleda kako može izgledati za LEGO igru, karakteri iz raznih univerzuma su tu da ukrste svoje oružje i odnesu pobedu za nekoliko LEGO delova koji će im doneti dovoljno iskustva da se otključaju novi karaktere ili nove delovi opreme.

LEGO Brawls (2022) - PlayStation 5
  • 4/10
    EmuGlx Score - 4/10
4/10

Finalni utisci

Iskreno ovo je zlatan primer gde je igra trebala da ostane tamo gde je prvobitno bila – na mobilnim platformama jer sa ovom količinom nepostojeće priče, izuzetno napornim nivoima napredovanja, malim izborom poteza, LEGO Brawls definitivno nije igra za konzole ili PC, pogotovo što u postoji ogromna konkurencija ovakvog žanra igara koje su bolje u svakom aspektu.