Posle groznice koja je zahvatila igračko tržište sa naslovima koji su u sebi sadržali interakciju softvera i figura, nastalo je zatišje koje su mnogi pozdravili sa olakšanjem. Budimo realni, tehnologija nije dovoljno napredovala da se može napraviti kvalitetna integracija igračaka i softvera. Nakon dve godine Ubisoft je odlučio da napravi blagi rework svoje franšize Starlink: Battle For Atlas i da je obogati dodatnim kolaboracionim projektom koji bi malo vratio nostalgične osmehe na lica starijih igrača.

Za početak Starlink: Battle For Atlas je open world po tipu na koji smo navikli od Ubisofta jer je rađena po oprobanoj formuli koja po njima ne može da omane. Nažalost tvrdoglavost će ih skupo koštati sa vremenom ali tu tematiku možemo ostaviti po strani. Za divno čudo moje druženje sa Starlinkom nije bilo uopšte loše niti dosadno. Likovi u uvodnom videu su bili solidno realizovani, zaplet deluje zanimljivo i kolaboracioni projekat sa Nintendo-vim Star Fox-om se čini kao pravi potez (nažalost, naravno samo u verziji za Nintendo Switch). Kada se prođe uvodni ekran možemo se pozabaviti pravom stvari a to su figure koje dolaze sa igrom i ekspanzije koje se mogu nabaviti.

 

Za početak na kontroler se kači dodatak koji se direkno plasira u vašu konzolu pomoću USB kabla i koji obezbeđuje komunikaciju figure sa igrom. U startu morate izabrati pilota koga ćete koristiti sa zasebnim osobinama koje se menjaju tokom gejmpleja skoro momentalno. Koliko god kupite pilota toliko ih imate na raspolaganju u igri.

Posle pilota dolaze brodovi kojih za sada ima pet na raspolaganju. Iako se to čini kao mala brojka, sve te letelice pružaju dosta raznovrsan gejmplej sudeći po dva komada koje smo imali prilike da testiramo. Kvalitet izrade je dosta dobar za jednu mass produced figuru. Boje su precizno nanešene, završna obrada je dosta dobra i kvalitet plastike je takav da će najverovatnije izdržati svaku vrstu maltretiranja čak i od strane najmlađih igrača. Ako ste kolekcionar možete skupiti svih pet i napraviti mali display case ili ih čak dodatno ofarbati ako volite da se bavite takvim stvarima khm khm (kao ja npr).

Posebnu poslasticu predstavljaju oružja koja se mogu menjati isto u realnom vremenu i time prilagođavati vašu letelicu za sve vrste obračuna. Određeni neprijatelji imaju svojevrsne slabosti i vremenom da biste ih savladali brže morate imati određena oružja koja nanose dodatni procenat štete. Možda sve izgleda pomalo suvoparno ali ako se posvetite makar malo primetićete da ste postali veoma vešti u zameni oružja bez skidanja pogleda sa ekrana. Šarmantan i donekle trapav sistem koji ima svoju draž.

Za sada se Starlink čini kao veoma interesantan proizvod koji može najmlađima pružiti dosta sati zabave a i stariji igrači će možda imati par sati solidnog gejmpleja zbog interesantnog gimmicka koji nam je Ubisoft pružio. Da napomenem posebno za ljubitelje old school Nintenda, Ubisoft je napravio kolaboraciju sa japanskim gigantom i izdali su specijalan početni paket u kome se nalazi čuveni Star Fox sa svojim brodom. Tako da ako volite tu franšizu skoknite do prve prodavnice i uživajte možda u najkvalitetnijoj mass produced maketi Arwinga ikada napravljenoj!


Starlink možete nabaviti u ComputerLandu, chekirajte sledeći link za kompletnu ponudu.