EmuGlx member i veliki Star Wars fanatik Banezza poslao nam je svoje utiske iz Star Wars Battlefront bete koju je odigrao na PC-u u 1440p rezoluciji.

Posle bezbroj pokušaja da se dočara Star Wars atmosfera u nekoj igri, posle svih ovih godina, KONAČNO je stiglo nešto, što igrača uverljivo stavlja u Star Wwars univerzum i pravu pewpew atmosferu. Imao sam prilike da probam early betu, u kojoj su ponudjena 2 moda: Walker Assault i Drop Zone.

Walker Assault, sigurno svima poznat još od letos, 20v20 mod, stavlja igrača u sred borbe na Hothu iz čuvene epizode „Empire Strikes Back“. Možete bukvalno sve da koristite, od svog ličnog naoružanja, preko nekoliko autentičnih letelica, pa čak i do AT-AT-a! Fenomenalno osmišljen mod, u kome kao Imperija, morate da doprete do pobunjeničkog Power Generator-a, pritom da onesposobite komunikacione mreže, koje omogućavaju bombardovanje po AT-AT walkerima. Moram da priznam, da je ovaj game mode, ipak malo naklonjen Imperijalnoj strani, jer posle 10ak odigranih partija, NIJEDNOM nisam iskusio pobedu kao rebel. Da biste pobedili kao rebel, potrebno je znatno više zalaganja i timskog rada.
Drop Zone je 8v8 mod, koji se odigrava na planeti Sullust. Vaš cilj je da zadržite drop pod koji pada na random lokaciju, ili preuzmete tuđi. Mod je znatno brži i dinamičniji od Walker Assaulta, ali takodje i „manji“ – nema letelica kao i vozila.12162124_10153735192232962_1751775287_oAtmosfera u igri je ČISTA 10ka. Preporučio bih svima da igru probaju u 5.1 (ili 7.1) surround sistemu – zvuk je verovatno jedan od najboljih ikada u nekoj video igri. Frostbite 3 engine je zaslužan za besprekorno dočarane modele u igri, kao i za pejzaže koji izuzetno verno prikazuju Star Wars univerzum, onako kako to konačno zaslužujemo! Ni posle nekoliko sati igranja ova 2 moda, nije bilo dosadno. Gameplay je poprilično zabavan, ali i jednostavan. Star card sistem vam omogućava da pravite svoj lični loadout naoružanja i ability-a, koji iako se čini u početku siromašan, znatno menja vaš gameplay stil u odnosu na to šta ste izabrali.

Jedini veći minus u igri, jesu Heroji, a to su trenutno Darth Vader i Luke Skywalker, koje možete „skupiti“ kao power-up na Hoth-u. Animacija je previše clunky, neispolirana, a sam model Luke-a, očajan, dok je Darth Vader urađen legitimno. Glasovi su blagi užas. Lightsaber „duel“ ako tako može i da se nazove, još uvek nikom nije jasan, koliko sam mogao da vidim ingame, a i na gameplay klipovima. Sve u svemu, ovaj dodatak u igri definitivno treba da se polira još neko vreme. Nadajmo se da će Boba Fett zato sabiti 🙂