Najljući tata (Kratos) se vratio na naše i vaše ekrane, God of War je konačno stigao na PC!

Dolaskom na PC, sada vec četiri godine stari hit sa PlayStationa God of War (2018) je dobio i svoju pravu ultimativnu verziju. Šta ovo (re)izdanje igre čini tom ultimativnom verzijom? Prvenstveno tehnologije obrade slike kao npr Nvidia DLSS (upscaling) na modernim grafičkim karticama i otključan FPS za razliku od verzija za konzole koje su zaključane na 30 (PS4/PRO) i 60fps (PS5). DLSS ili mesto gde se magija dešava , šta to tačno donosi implementacija DLSS-a za God of War PC izdanje? Donosi performanse i fluidnost (FPS) po smanjenoj zahtevnosti za hardver korisnika, tako da igra izgleda lepše grafički jer se zadržava veći nivo detalja bez gubitaka na performansama.

Na slici iznad može da se vidi primer kako AI magija i RTX Tensor jezgra čine da nativno renderovana slika u 2560×1440 se uveličava (upscaling) u 4k kako bi se dobio željeni nivo performansi bez gubitka na kvalitetu slike i detalja.

Kao što se moze videti na slikama ispod razlika je gotovo ne primetna golim okom.

God of War je vizelno remek delo još od svog originalnog izlaska na PS4 ali danas na PC uz relativno moderan harver igra izgleda kao current-gen izdanje, godine joj se ne vide. Ako do sada niste imali prilike da igrate ovo remek delo evo vam izgovor da joj date šansu na PC-u u svom ultimativnom izdanju bez kompromisa.

U našoj recenziji davnih dana (zaista kao da je bilo pre nekoliko vekova kada je Nick raspakivao onaj Collector Edition), rekli smo da “skok koji je Santa Monica napravila u serijalu ravan je onome kad su legendarne franšize kao što su Zelda i Final Fantasy prešle u treću dimenziju. Svi znamo o kojoj je igri reč ali sada prvi put možemo da je doživimo kako treba. Sve i da ne podnosite hajp oko velikih naslova ovaj je opravdan” isto naravno važi i dalje u 2022.

Ako vam je ovo prva God of War igra ili želite da se posetite kompletne istorije ovog serijala, pogledajte i naš feature o kompletnoj istoriji Kratosa.


Za više detalja o igri pročitajte i našu originalnu recenziju PlayStation 4 verzije God of War iz 2018. a kakav vam je PC potreban da bi igrali God of War pogledajte ovde.