Techland je odlučio da nas obraduje i da izbaci još jednu verziju Dying Lighta sveže ispoliranu za next gen sisteme. Iako smo ovaj naslov uslovno rečeno prežvakali milion puta, grupa developera iz ove kompanije ne želi da nam dopusti da zaboravimo na ovu igru koja je možda jedna od boljih iskustava u ovom žanru. Veliki otvoreni svet sa zombijima koji su preko dana tromi i koji kada padne mrak postaju prave mašine za lov spremne da odgrizu komad mesa našeg glavnog protagoniste. Dok iščekujemo drugi deo koji stiže ove godine u Decembru, možemo se podsetiti gradiva i uživati u kompletnom iskustvu koje je Techland plasirao tokom 6 godina koliko ova igra postoji.

Za početak Ultimate Bundle je kolekcija svih kvalitetnih DLC-ova koje su developeri izbacili. Sa razlogom kažem kvalitetnih jer ima dosta besmislenog kontenta koji su gurali u igru kao da su se svim silama trudili da je prošire iako joj takav sadržaj pristaje kao piletu regija ženskog grudnog koša.

U paketu stižu sledeći DLC-ovi (barem oni vredni spomena):

Bozak Horde, The Following, Ultimate Survivor Bundle, Cuisine and Cargo i mnogi drugi (kozmetički dodaci i oružja koja će vam olakšati progresiju)

Na početku izdvojio bih The Following DLC. U pitanju je skroz nova priča koja vas stavlja ponovo u cipele protagoniste iz glavne kampanje. Sada dobija zadatak da istraži verski kult koji se nalazi izvan zidina Harana. Na ovoj mapi koja je veća od one u originalnoj kampanji, Kajl Krejn mora da istraži pretnju koja je veća od zombija samih i da stekne poverenje meštana. Možda deluje već viđeno ali je dosta dobro upakovano i deluje kao osveženje u odnosu na originalnu kampanju koja je bila blago rečeno – dosadna. U ovom DLC-u zbog velike mape dobijate automobil tj buggy koji možete modifikovati na razne načine i napraviti sopstvenu mašinu smrti. Mašta je granica

Bozak Horde je drugi DLC koji nema toliku širinu kao prethodni. Psihopata koji se ustoličio na Haranskom stadionu organizuje bizarne igre bez granica gde je potrebno pobediti Bozaka u njegovoj igri. Imaćete priliku da u potpunosti istražite stadion, tzv ground Zero koji je doveo do zombi apokalipse u Haranu. Nova lokacija nije preterano velika ali ima dosta mesta za istraživanje i odlična je za komplecioniste zato što ima dosta resursa za kraftovanje novih oružja.

Cuisine and Cargo je prilišno straight forward DLC paket koji dodaje još 2 karantinske zone

Ostali DLC-ovi poput Ultimate Survivor Bundle-a i ostalih su samo kozmetičke prirode sa sporadičnim oružjima koja vam olakšavaju progresiju. Ako volite da eksperimentišete sa izgledom lika ovo je kontent za vas. Imaju čak i nindžu…

Do izlaska Dying Light-a 2 je ostalo manje od 6 meseci, nadamo se kvalitetnijoj igri sa boljom kampanjom s’obzirom na pedigre ljudi koji su učestvovali u pisanju scenarija. Do tada utolite svoju glad za klanjem zombija uz pomoć ovog naslova koji ima dosta kontenta. Originalnu recenziju Dying Light-a iz 2015. možete pročitati ovde.